Alles over de nieuwe trend, de e-sigaret!

Ben je ook zo zat van de stank van rook? Neem dan eens een kijkje bij het ruime assortiment van roken.nl en kijk welke e-sigaret het beste bij jou past. 

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret is een elektronisch apparaat waarin vloeistof wordt verdampt. De lucht, ook wel aerosol genoemd, wordt op die manier gevormd en kan worden ingeademd. De e-sigaret is de meest populaire vervanger voor het roken van shag of normale sigaretten. De e-sigaret wordt dan ook voornamelijk geproduceerd voor mensen die geen tabak meer willen of mogen roken. 

Werking van de e-sigaret

De e-sigaret bestaat uit twee delen: een batterij en een verdamper. Met behulp van de verdamper wordt de vulling, oftewel de vloeistof, verdampt. Om de e-sigaret te gebruiken dien je een knop in te drukken. Deze knop zorgt ervoor dat de batterij aanspringt en de verdamper op gang brengt. De damp die ontstaat kan vervolgens door de gebruiker geïnhaleerd worden. 

De vloeistof bestaat uit een combinatie van propyleenglycol, plantaardige glycerine, aroma’s en natuurlijk nicotine. De aroma’s die toegevoegd zijn in de vloeistof kunnen onder andere smaakvariaties zijn. De meest voorkomende zijn fruitsmaken, cappuccino en chocolade. 

Soorten e-sigaretten.

Er zijn verschillende soorten e-sigaretten. De meest voorkomende werkt met een knop die de gebruiker moet indrukken, zoals eerder al genoemd. Echter bestaan er ook e-sigaretten die een verdamper hebben met lagere weerstand en een batterij die juist meer vermogen heeft. Sommige e-sigaretten bezitten zelfs een instelling voor de temperatuur van de vloeistof die verdampt wordt. 

Voordelen van een e-sigaret.

Een e-sigaret heeft natuurlijk meerdere voordelen, zoals: 

  •  E-sigaretten zijn minder schadelijk voor je lichaam, ze bevatten dan ook wel 95% minder schadelijke stoffen dan normale sigaretten. 
  •  Je kunt je nicotine inname precies doseren. 
  •  Een e-sigaret is bijna geurloos, je hoeft dus niet standaard kauwgom mee te nemen!
  •  E-sigaretten geven geen gele aanslag af op je tanden, kleding of zelfs de muren van je huis.
  •  Zoals eerder genoemd kun je je eigen smaken kiezen voor de vloeistoffen, waardoor je e-sigaret nog lekker smaakt ook. 
  •  Je bespaart onwijs veel kosten. De aanschafprijs ligt natuurlijk wel wat hoger dan je standaard pakje sigaretten of shag, maar je kunt het veel langer gebruiken, waardoor je de extra kosten er binnen 1 a 2 weken alweer hebt terugverdient. 
  •  Je zintuigen nemen weer toe! Je zult dus meer kunnen genieten van geuren en smaken. Je lichaam wordt namelijk niet meer zo zwaar belast. 
  •  Je e-sigaret hoeft niet meteen opgerookt te worden. Je kunt het dus gewoon terug stoppen in je broekzak en later weer eruit pakken. 

Ervaringen met een e-sigaret.

“Het gebruik van een e-sigaret heeft ervoor gezorgd dat ik ‘s winters niet langer in de kou hoef te staan roken en dat mijn vriendin mij weer een kus durft te geven na het roken!” – David (19)

“De e-sigaret heeft mij het afgelopen jaar zoveel geld bespaard dat ik elke maand uit eten kon. De e-sigaret was voor mij de beste keuze van 2019!” – Tessa (28)

“Na jaren tabak gerookt te hebben ben ik eindelijk overgestapt naar een e-sigaret die ik vond op roken.nl. De bloemen in huis ruiken zoveel beter en mijn stamppot was nog nooit zo lekker!” – Jan (64)