Balkon inspiratie

Heb jij nog nooit een balkon bij jouw woning gehad, dan kan het lastig zijn om te bedenken hoe jij deze het best in kunt gaan richten. Je kunt dan zeker wel wat balkon inspiratie gebruiken, helemaal als deze buitenruimte bij jouw huis erg klein is. Er bestaat immers groot verschil in de maten van balkons. Sommige huizen beschikken over een exemplaar met heel wat vierkante meters, wat eigenlijk bijna meer een dakterras te noemen is. Andere woningen hebben een klein balkonnetje, waar je nog net een beetje ruimte overhoudt om naast een stoel en tafeltje iets anders neer te zetten. Door eerst eens flink wat balkon inspiratie op te doen voordat je met deze buitenruimte aan de slag gaat, kun jij de ruimte die je hebt zo goed mogelijk benutten en ervoor zorgen dat je het inricht op een manier die niet alleen efficiënt is, maar die er ook voor zorgt dat jij er blij van wordt en dat je met veel plezier buiten gaat zitten. Het is daarom zeker aan te raden om eerst eens op zoek te gaan naar wat balkon inspiratie voordat je een aankoop gaat doen.

Balkon inspiratie voor grote en kleine balkons

Zoals gezegd bestaat er nogal wat verschil in de grootte van balkons, het formaat loopt uiteen van een postzegel tot een compleet dakterras. Het spreekt voor zich dat je afhankelijk van het formaat ook kiest voor andere attributen. Wil jij balkon inspiratie opdoen, zoek dan ook heel gericht. Is deze buitenruimte bij jou erg klein, wees er dan zeker van dat je zoekt op bijvoorbeeld ‘balkon inspiratie voor kleine balkons’ of op ‘kleine balkons inspiratie’. Is de ruimte bij jou veel groter, dan kun je niet alleen zoeken op grote balkons, maar ook op bijvoorbeeld dakterras. Als de afmetingen daar bij in de buurt komen, dan kun je deze ideeën immers prima bij jou toepassen. Vaak denken mensen dat ze alleen veel kunnen doen met hun balkon als deze groot is, maar niets is minder waar. Ook met kleine balkons heb je voldoende mogelijkheden, het vereist alleen wat meer creativiteit. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een rek aan de muur te maken waar je planten aan kunt hangen of om verschillende bloembakken aan de balkonmuur of het balkonhek te maken. Als je goed zoekt naar balkon inspiratie, dan zul je zien dat ook in het geval van kleine exemplaren er echt heel veel verschillende mogelijkheden zijn.

Homease biedt je inspiratie

Zoek jij naar balkon inspiratie en ben je op zoek naar veel verschillende leuke ideeën? Dan is Homease, het online magazine voor wooninspiratie, woontips en woontrends, een aanrader. Hier vind je heel veel tips en ideeën die je goed toe kunt passen voor de balkonruimte die jij hebt. Zij hebben verschillende rubrieken met balkon inspiratie, zoals:

  • houten vlonders voor een mooie buitenvloer
  • inspiratie voor kleine balkons
  • luxe dakterrassen
  • verlichting voor buiten

En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de rubrieken met ideeën die zij bieden. Je ziet dat je bij hen voor ieder balkonformaat dus inspirerende tips en ideeën kunt vinden. Kijk vooral rustig rond, laat de verschillende mogelijkheden op je inwerken en probeer je een idee te vormen hoe bepaalde zaken op jouw buitenruimte uit zouden pakken. Wat past bij jou en wat past bij de ruimte? Als je daar een idee over hebt, dan kun je naar de winkel gaan en de nodige dingen aan gaan schaffen. Maar eerst is het dus belangrijk om balkon inspiratie op te doen, zodat je gericht kunt zoeken naar bijvoorbeeld planten, stoelen, vlonders, kleden of bankjes die voor jou een goede keus zijn.