Beste e liquid

nieuwesigaret - beste e liquidDe laatste jaren stappen steeds meer rokers over op elektronisch roken. Dat is helemaal geen verrassing, steeds vaker worden we in het dagelijks leven gewezen op de gevaren van roken voor onze gezondheid. Elektronisch roken, of roken met een ‘e sigaret’ is een goed alternatief. Je bent nog steeds bezig met de handeling van het roken, maar je hebt niet langer te maken met alle schadelijke stoffen die je inademt. Een elektronische sigaret is tot wel 95% gezonder dan een normale sigaret. Het is dus helemaal niet gek dat zoveel mensen de keuze maken over te stappen. Wanneer jij ook aan het kijken bent naar een nieuw verzetje zijn er een aantal dingen die je moet weten. Een elektronische sigaret werkt met een vloeistof, die je langzaam opbrandt. Deze ‘e liquid’ geeft vervolgens een lekker smaakje af. Er is flinke discussie gaande over de beste e liquid en waar deze aan zou moeten voldoen. Laat dit gelijk een wijze les zijn: de beste e liquid bestaat niet. Sommige mensen vinden een smaakje heel lekker, terwijl andere rokers hier juist helemaal niks mee hebben. Welke vloeistof je kiest is dus ontzettend persoonlijke: je kunt alleen de beste e liquid uitzoeken voor jezelf. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken die je in je achterhoofd kunt houden:

  • Nicotine of geen nicotine
  • Fruitsmaak of niet
  • Hoeveelheid damp

Om te bepalen wat de beste e liquid is voor jou moet je jezelf een aantal vragen stellen. Je begint natuurlijk met de vraag: wil ik nog steeds nicotine blijven gebruiken? Dit is een lastige vraag, omdat je soms vanwege een verslaving niet echt een keuze hebt. Om volledig te stoppen met roken is het soms noodzakelijk om eerst een poosje wel nicotine te blijven gebruiken om je lichaam langzaam te laten wennen aan de verandering. Je hebt vloeistoffen met en vloeistoffen zonder nicotine, de keuze is helemaal aan jou. De beste e liquid is precies samengesteld zoals jij dat wilt, daarom is dit zo persoonlijk!

De beste e liquid: fruitsmaak?

Waar veel rokers op afknappen is de fruitsmaak van een elektronische sigaret. In de vloeistof wordt soms een zoetstof opgenomen om het goedje te laten smaken naar kers, appel, of banaan. Veel rokers willen dit eigenlijk helemaal niet. Zij houden van de smaak van een normale sigaret, waarom moeten ze nu ineens fruit gaan roken? De beste e liquid voor deze groep is de vloeistof die gewoon naar tabak smaakt. Er is gelukkig gewoon e liquid te krijgen die smaakt naar een normale sigaret, zonder dat hier allerlei fruitsmaakjes aan worden toegevoegd. Wanneer je dus gewoon wilt roken, maar niet van smaak wilt veranderen, is deze vloeistof ideaal. Natuurlijk zijn er ook mensen die juist wel willen variëren. Dat is gelukkig heel eenvoudig. Het is zelfs mogelijk om je eigen vloeistof samen te stellen op basis van verschillende fruitsoorten. Wil je dus zelf iets bedenken, dan ben je helemaal vrij om je eigen e liquid te maken!

Damp en aanschaffen

Tot slot kun je nog rekening houden met de damp van de sigaret. Een elektrische sigaret produceert geen rook, maar waterdamp. Dit is dus ook niet schadelijk voor je omgeving. Sommige mensen houden van veel damp, anderen van weinig. Kijk hier goed naar voordat je een elektronische sigaret aanschaft. Je zult zelf moeten uitvinden wat de beste e liquid is voor jou. Laat je hier echter niet door weerhouden, dit is juist een heel leuk proces. Zit je te twijfelen en wil je wat meer informatie voordat je tot aankoop overgaat? Surf dan eens naar https://nieuwesigaret.nl/beste-e-liquid/. Op deze site kom je alles te weten over elektronisch roken.