De medewerkersbetrokkenheid onderzoeken en verbeteren

Ik ben al jaren ondernemer en heb een bedrijf met bijna veertig werknemers. Het bedrijf is de laatste jaren snel gegroeid en wij hebben veel nieuwe mensen aangenomen. Ik heb altijd mijn best gedaan om een goede sfeer te creëren in het bedrijf en de medewerkers te motiveren, echter door de vele nieuwe werknemers en diverse veranderingen heb ik minder zicht op hoe het personeel zich voelt. Ik wilde graag de medewerkersbetrokkenheid onderzoeken, om te zien wat wij in het bedrijf kunnen verbeteren en wat er goed gaat. Wij gebruiken tegenwoordig software van het bedrijf trakstar en hiermee hebben wij goed zicht op wat de medewerkers vinden van veel verschillende onderdelen in het bedrijf. Ongeveer tien jaar geleden ben ik een bedrijf gestart en destijds hadden wij slechts een aantal werknemers. Ik functioneerde zelf altijd het beste bij banen waar ik het naar mijn zin had en waar ik mij betrokken bij het bedrijf voelde, daarom deed ik altijd mijn best om een goede sfeer te creëren en de medewerkers te betrekken bij de gang van zaken in het bedrijf. Door de jaren is het bedrijf gegroeid en ik heb mij altijd ingezet voor het personeel, door vaak met ze te praten en ze veel verantwoordelijkheid te geven, hiermee wilde ik de medewerkersbetrokkenheid vergroten. Het bedrijf is echter tegenwoordig zo groot geworden dat ik steeds minder aandacht aan alle medewerkers kan geven. Ik ben zelf erg druk met mijn eigen taken, maar maak nog steeds tijd om zelf met alle medewerkers te praten. Omdat ik nu minder zicht heb op de medewerkersbetrokkenheid, wilde ik dit graag laten onderzoeken. Ik wilde graag zien wat alle medewerkers vinden, wat gaat goed en wat kunnen wij nog verbeteren. Ik wilde zelf graag betrokken zijn bij dit gedeelte en veel aandacht geven aan de zaken die wij nog kunnen verbeteren. 

De medewerkersbetrokkenheid onderzoeken met software

Toen ik naar oplossingen zocht om de medewerkersbetrokkenheid te onderzoeken, kwam ik verschillende bedrijven tegen die hierin gespecialiseerd zijn. Een van de bedrijven die ik tegenkwam was trakstar. Dit bedrijf doet onderzoek met software en ik zag hier veel voordelen van in, waardoor ik een demo aanvroeg van het systeem. Ik zag dat het systeem erg gebruiksvriendelijk is en dat je veel kunt aanpassen. Het is mogelijk om regelmatig de medewerkersbetrokkenheid te onderzoeken, zodat je snel ziet wat er beter gaat en minder goed. Dit systeem leek mij zeer geschikt voor ons, waardoor ik besloot om het te gebruiken.

Minder inzicht in de mening van de medewerkers

Wij gebruiken het systeem nu een aantal maanden en hebben goed zicht op de medewerkersbetrokkenheid. Wij sturen elke maand een onderzoek uit, zodat wij goed kunnen zien of veranderingen effect hebben. Wij krijgen veel bruikbare informatie en kunnen hiermee veel verbeteren. Door het systeem van trakstar hebben wij veel betere zicht op de medewerkersbetrokkenheid en kunnen wij dit actief verbeteren.

  • Dit bedrijf heeft een systeem waarmee je de betrokkenheid kunt onderzoeken
  • Het systeem is gebruiksvriendelijk en je kan veel dingen aanpassen
  • Wij krijgen maandelijks zeer bruikbare data
  • De data gebruiken wij om de betrokkenheid te verbeteren