Dunne film zonnepanelen

bongosolar - Dunne filmGeld besparen is niet altijd gemakkelijk, maar soms wel noodzakelijk. Niet iedereen heeft het even gemakkelijk om rond te komen en dit maakt sommige situaties erg vervelend. Het ene gezin heeft er geen problemen mee een nieuwe wasmachine te moeten aanschaffen wanneer de oude kapot is, terwijl andere families een groot probleem hebben wanneer dit gebeurt. Om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan die je niet kunt betalen is het verstandig om te sparen. Dit is echter niet altijd mogelijk en soms moet het spaargeld worden uitgegeven aan iets belangrijks, waardoor de buffer ineens op is. Is er dan nog iets waar geld voor nodig is, dan levert dit soms een groot probleem op. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je elke maand wat geld overhoudt is besparen op de vaste lasten. Dit kan op verschillende manieren. De vaste lasten zijn voornamelijk de zaken die te maken hebben met het wonen en leven, zoals huur of hypotheek, verzekeringen en energiekosten. De energierekening is bijvoorbeeld een last die iedere maand weer een redelijk deel van het budget opslokt. Er is echter een manier waarop je een stuk minder kunt uitgeven aan energiekosten. Dit vraagt echter wel een investering van je. Je kunt namelijk zonnepanelen aanschaffen, waarmee je je eigen energie kunt opwekken en waardoor je binnen een aantal jaren de investering terugverdient. Je kunt bijvoorbeeld voor dunne film zonnepanelen kiezen om je eigen energie mee op te wekken. Er zijn meerdere verschillen tussen dunne film zonnepanelen en andere soorten panelen, waarin de grootste verschillen zitten in het rendement, de efficiëntie en de prijs van de panelen. Dunne film zonnepanelen zijn daarom in sommige situatie de beste keuze, terwijl in andere gevallen beter voor een ander soort paneel gekozen kan worden. Om deze reden is het belangrijk om eerst goed naar de mogelijkheden te kijken en een soort paneel te kiezen dat past bij je dak, je budget en je situatie.

Dunne film zonnepanelen: de voordelen

Het grootste voordeel van dunne film zonnepanelen is dat ze er mooi uitzien. Ze vallen minder op dan andere soorten zonnepanelen en dit is natuurlijk belangrijk voor het uiterlijk van je woning. De panelen zijn daarnaast geschikt voor ieder soort dak. Dunne film panelen kunnen op schuine of platte daken worden geplaatst, maar ook tegen een wand. Dit maakt dunne film panelen erg efficiënt. Ook wanneer je een kale muur over hebt is er dus ruimte en een mogelijkheid voor zonnepanelen. Naast het mooie uiterlijk moet een dunne film paneel ook iets opleveren. De opbrengst van dunne film panelen is gemiddeld 10% hoger dan die van reguliere zonnepanelen. Daarnaast zijn de dunne film panelen in de aanschaf een stuk goedkoper. Dit betekent dat je de kosten die je in de aanschaf van de panelen gestoken hebt, eerder terug kunt verdienen. Binnen de zonnepanelen is er daarnaast nog een onderscheid te maken tussen polykristallijn en monokristallijn panelen. De polykristallijn zonnepanelen worden gemaakt van vloeibaar silicium, dat in een gietvorm gegoten wordt. door langzame afkoeling ontstaat silicium, dat bestaat uit meerdere kristallen. Het blok wordt vervolgens in dunne plakken gezaagd. Een nadeel van deze soort zonnepanelen is dat het rendement lager is dan bij de monokristallijn. De structuur van de atomen is namelijk minder gelijkmatig. Bij monokristallijn panelen wordt het silicium gecontroleerd afgekoeld. Dit leidt tot een kristal met gelijkmatige structuur. Een cilinder met kristal wordt in het silicium gedoopt en het silicium zal zich naar het kristal vormen. Voor de productie van deze panelen is veel energie nodig, maar het is ook de meest rendabele soort zonnepaneel. De dunne film zonnepanelen hebben als grootste voordeel dat ze voordelig zijn in de aanschaf en het minst zichtbaar zijn van alle soorten panelen. Daarnaast is het rendement iets lager dan bij andere panelen, maar wordt het maximale rendement sneller behaald.

Online zonnepanelen uitzoeken

Als je er over nadenkt om zonnepanelen aan te schaffen, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Er zijn veel bedrijven die zonnepanelen aanbieden en dan is het zaak dat je het juiste bedrijf kiest. Als je op www.bongosolar.nl kijkt, zul je zien dat je hier terecht kunt voor voordelige, goede dunne film zonnepanelen. Je kunt er ook andere soorten zonnepanelen kopen en per type wordt duidelijk uitgelegd wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en kies je de zonnepanelen die passen bij jouw dak en je situatie. De voordelen van dunne film zonnepanelen van Bongo Solar op een rijtje:

  • Maximaal rendement uit de gekochte capaciteit
  • Verminderde temperatuurgevoeligheid, dus betere prestaties
  • Mooier dan andere types zonnepanelen
  • Minder opvallend dan andere types zonnepanelen
  • Eenvoudig te plaatsen op zowel platte als schuine daken en op wanden
  • Beter voor het milieu dan andere types zonnepanelen door minder energieverlies

Als je dus zonnepanelen wilt die veel rendement opleveren, voordelig in aanschaf zijn en mooi staan op je dak, kun je het beste voor de dunne film variant gaan. De panelen verdienen zich binnen een aantal jaren terug en je hebt een minder grote negatieve invloed op het milieu omdat je je eigen energie opwekt zonder hierbij veel negatieve stoffen uit te stoten. Op www.bongosolar.nl kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om de dunne film zonnepanelen te bestellen. Ook wat betreft het monteren en gebruiken van de dunne film zonnepanelen wordt alles duidelijk uitgelegd.