Een CRM systeem kopen voor mijn bedrijf

Bijna drie jaar geleden ben ik een webshop begonnen en ik werk alleen in mijn bedrijf. Bij de start van mijn bedrijf wilde ik graag zo voordelig mogelijk functioneren, hierdoor heb ik veel bijgehouden via Excel en goedkope programma’s. Mijn bedrijf is echter snel aan het groeien en ik verkoop veel meer dan in de eerste maanden van het bestaan, ondertussen lever ik ook aan andere bedrijven. Ik ben van plan om mijn bedrijf nog meer te laten groeien en daarvoor moet ik mijn bedrijf beter organiseren en meer inzicht in processen krijgen. Ik besloot om een CRM systeem aan te schaffen, na verschillende bedrijven vergeleken te hebben, besloot ik om voor het systeem van teamleader te kiezen. Toen ik drie jaar geleden mijn webshop startte, wist ik niet hoe goed het zou lopen. Ik maakte mij vooral zorgen om de kosten en lette minder op de mogelijke winst die ik kon maken. Dit was niet vreemd, omdat ik nog weinig verkocht en je bij de start van een bedrijf veel kosten hebt. Ik realiseerde mij dat ik bepaalde programma’s nodig had, maar ik koos voor goedkope opties en besloot om nog niet een CRM systeem aan te schaffen. Het was destijds gemakkelijk om alles in verschillende programma’s bij te houden en ik had de tijd om mijn data regelmatig bij te werken. Maar mijn bedrijf is niet meer hetzelfde en ik verkoop nu veel meer producten aan consumenten, maar ook aan een paar kleine bedrijfjes. Ik merkte dat ik steeds meer tijd bezig was met het bijhouden van alle data en dat ik niet alles kon inzien wat ik wilde. Voor de groei van mijn bedrijf leek het mij verstandig om een CRM systeem te kopen. Een goed systeem bespaart je veel tijd en helpt om data te koppelen en inzicht te geven. 

Een CRM systeem van teamleader

Online zocht ik informatie over welke systemen het beste zijn en vond verschillende bedrijven die een CRM systeem aanbieden. Een van de bedrijven die ik vond was teamleader.nl. Ik had over dit bedrijf veel goede ervaringen gelezen en zij bieden een uitgebreid systeem aan. Voor een bedrag per maand kan je het basissysteem gebruiken, wil je meer opties, of meer gebruikers, dan betaal je een extra bedrag. Dit CRM systeem kan alles waar ik naar op zoek was en het was mogelijk om het twee weken gratis uit te proberen.

Het systeem bevalt erg goed

Tijdens de twee weken dat ik het CRM systeem kon testen, zag ik hoe gemakkelijk het was en wat ik er allemaal mee kon. Ik bespaarde veel tijd met het systeem en had veel meer inzicht in mijn bestellingen en mijn klanten. De klantenservice stond altijd klaar om mij te helpen met mijn vragen en dat vond ik erg fijn. Na de testfase besloot ik om het systeem af te nemen en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Ik raad het CRM systeem aan en ben erg blij met dit bedrijf.

  • Ik las veel goede beoordelingen over teamleader
  • Het is mogelijk om meer opties, of gebruikers toe te voegen
  • Je kan het systeem twee weken gratis testen
  • De klantenservice is erg behulpzaam
  • Het systeem bevalt mij erg goed