Groei verder als projectleider met één van de IPMA trainingen

Op het moment dat je je bezig houdt met projecten, bijvoorbeeld in de rol van projectleider, dan heb je daar verschillende competenties voor nodig. Als beginnende projectleider ben je je vaak niet 100% bewust van de competenties je hanteert. Als je echter verder wilt groeien en als je professionalisering binnen jouw eigen vakgebied wilt stimuleren, dan is het niet onverstandig om één van de IPMA trainingen te volgen. Het certificaat wat je na een dergelijke IMPA training ontvangt is een goede indicatie van alle competenties die je beheerst. Niet alleen is een certificaat een bewijs dat je dergelijke competenties beheerst, maar door het volgen van één van de IPMA trainingen wordt je je ook bewust van die competenties. Daardoor kun je ze effectiever inzetten. Als je immers weet van jezelf dat je in staat bent om mensen te motiveren, dan zal je daar effectiever gebruik van maken tijdens een project. Zelfkennis is van onschatbare waarde voor iedere projectmanager. Het punt is dan ook dat je vaak niet gericht weet wat je moet doen. Een IPMA training helpt je daarbij. Na een IPMA training krijg je dus meer grip op jezelf, meer inzicht in je competenties en daardoor meer controle over het project. Dat is uiteraard zeer positief. Je kunt verschillende IPMA trainingen volgen via Van Aetsveld Academy. De trainers die werkzaam zijn bij deze instantie zijn stuk voor stuk praktiserende specialisten. Zij zijn dan ook heel goed in staat om jouw eigen leerdoelen direct naar de praktijk te vertalen. De trainers zijn zelf ook allemaal nog altijd werkzaam in de praktijk. Hierdoor worden de IPMA trainingen zeer praktijkgericht, want de theorie kan tijdens de IPMA trainingen direct gekoppeld worden aan jouw eigen ervaringen. Dat maakt de IPMA trainingen zeer effectief.

4 IPMA trainingen voor 4 verschillende niveaus

De IPMA trainingen worden gegeven op 4 niveaus.

  1. Het laagste niveau is IPMA D. Dus als je een projectmedewerker bent of als je binnenkort je eigen project gaat starten, dan is het verstandig om een IMPA D training te volgen. Je kunt dan op eenvoudige wijze je vaardigheden aanscherpen zodat je met goed gevolg deelneemt aan het project.
  2. Projectleiders die al wat ervaring hebben opgedaan, maar nog altijd redelijk groen zijn, die kunnen een IPMA C training volgen.
  3. Op het moment dat je al wat meer ervaring hebt met verschillende projecten, dan wil je misschien wel wat meer hooi op je vork. Mocht je starten met complexe projecten of projecten die lang duren (denk aan meerdere jaren) dan is het goed om een IMPA B training te volgen. Deze training helpt je om dit soort projecten goed uit te voeren.
  4. Tot slot is er de IPMA A training. Dit is dan ook het hoogst haalbare certificaat en er zijn weinig mensen die dit certificaat behalen. Met een dergelijk diploma heb je jezelf echt bewezen als competent projectleider. Een bekende trainer die over dit certificaat beschikt is Gerrit Koch. Als je op zijn linkedIN profiel kijkt, dan begrijp je wat er nodig is om een dergelijk IMPA A certificaat te bemachtigen.

De mogelijkheden van Van Aetsveld

Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van studeren. Van Aetsveld probeert iedereen hierin zo veel mogelijk tegemoet te komen. Dus als je het druk hebt met je eigen carrière en je wilt liever via zelfstudie studeren, dan is dat mogelijk. Wil je juist iets meer begeleiding tijdens je studie, dan kun je dat aangeven. De IPMA trainingen worden in principe klassikaal gegeven, maar er is ook sprake van online leren en coaching.