Heb jij goede vloerisolatie?

Voor veel mensen is het antwoord op deze vraag niet duidelijk, want hoe is het eigenlijk met hun vloerisolatie gesteld? Als jij een nieuwe woning hebt, dan is de kans groot dat dit allemaal op orde is, maar bij oudere woningen is dit vaak niet het geval. Dat is jammer, want de vloer isoleren kan je veel profijt opleveren! Isoleren is in alle delen van het huis natuurlijk van belang, niet alleen vloerisolatie, maar bijvoorbeeld ook dakisolatie en spouwmuur isolatie. Het is zeker de moeite waard om na te gaan hoe het er in jouw huis voor staat en waar nodig maatregelen te treffen om de isolering te verbeteren!

Waarom is vloerisolatie belangrijk?

Zoals gezegd zijn er verschillende onderdelen van je huis die je kunt laten isoleren, zoals vloeren, dak en muren. Op al deze plekken is dit van belang, maar we willen het nu specifiek hebben over vloerisolatie. Waarom is dit nu zo belangrijk en wat levert het jou op? Zijn de vloeren in jouw huis niet goed geïsoleerd, dan zul je dit waarschijnlijk snel merken. Je zult vaak last hebben van koude voeten en dat is natuurlijk erg vervelend. Want, zijn je voeten koud, dan krijgt de rest van je lijf het ook snel koud. Je zult dan de neiging krijgen om de verwarming hoger te zetten, maar hoe hoog je deze ook zet, als de vloerisolatie niet goed op orde is krijg je het nooit echt aangenaam warm in huis. Het koud hebben is natuurlijk niet prettig en de hoge energierekening die je hierdoor krijgt is ook geen pretje. Een ander punt waar je last van kunt krijgen als er geen goede isolering is, is vocht in je woning. Dit is iets wat je vaak pas opmerkt als het eigenlijk al te vochtig is geworden, als je schimmels op de vloeren ziet komen. Een te vochtig huis is erg ongezond en ook daarom is een goede vloerisolatie dus van belang.

Verlies van warmte

Een ander punt is dat je veel warmte verliest via de vloer als deze niet goed geïsoleerd is, dit kan wel 10 tot 15 procent zijn! Ook dat draagt natuurlijk niet op een positieve manier bij aan je energierekening. Maar de oplossing is dus heel eenvoudig: vloerisolatie aan laten brengen door een specialist. Laat je dat doen, dan profiteer je op verschillende manieren:

  • minder snel last van vochtproblemen in huis
  • niet langer problemen met koude voeten door slechte isolatie
  • lagere energierekening doordat minder warmte weglekt en je huis gemakkelijker opwarmt

Denk jij naar aanleiding van bovenstaande dat de vloerisolatie bij jouw woning niet in orde is? Schakel dan de hulp in van Isocoat Isolatie. Voor hun professionals is dit vaak een eenvoudige klus, aangezien zij beschikken over goede apparatuur en de juiste kennis. Heeft jouw huis een begaanbare kruipruimte, dan is het helemaal een klus die snel geklaard kan worden. Vraag gerust een offerte bij hen aan, dan komen ze bij jou langs om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen en hoeveel dit zal kosten. Door de besparing op verwarming die je door vloerisolatie realiseert, zul je de kosten voor het isoleren bovendien snel weer terugverdienen!