Heeft iedereen een kluis nodig?

Mensen denken soms dat een kluis alleen een handig object is voor mensen die rijk zijn of voor bedrijven. Maar wat ze daarbij vergeten, is dat iedereen waardevolle zaken bezit. Dit hoeven namelijk niet alleen zaken te zijn die een hoge financiële waarde hebben, ze kunnen voor jou ook veel emotionele waarde hebben. Een kluis is de ideale plek om bezittingen die voor jou waardevol zijn op te bergen. Zo weet je zeker dat ze veilig zijn en dat je ze niet snel kwijt zult raken! Daarom zijn kluizen eigenlijk voor iedereen een goede aankoop!

Gebruik van een kluis

Zoals gezegd denken veel mensen dat kluizen niet echt iets voor hun zijn, omdat ze geen bezittingen hebben die een hoge waarde vertegenwoordigen. Een kluis wordt inderdaad vaak gebruikt voor het veilig opbergen van juwelen, erfstukken, waardepapieren en contant geld. Het is heel verstandig om deze zaken in kluizen op te bergen, zodat ze bij een inbraak niet zomaar gestolen zullen worden. Dat zou immers heel erg zonde zijn. Maar ook als jij niet in het bezit bent van dergelijke waardevolle zaken, kunnen kluizen toch een goede aankoop zijn. Je hebt immers wel diploma’s of een paspoort, dit zijn zaken die je toch graag goed wilt beschermen. Daarnaast kan een kluis ook bescherming bieden aan bezittingen met een hoge emotionele waarde. Denk aan je fotoalbums of je externe harde schijf met al je foto’s en belangrijke documenten er op. Of aan een erfstuk dat financieel niet veel waard is, maar dat al generaties lang doorgegeven wordt. Dit zijn ook allemaal spullen die je niet zou willen verliezen. Door ze op te bergen in een kluis kun je ze extra bescherming geven. Zo verklein je de kans sterk dat je ze om de een of andere reden kwijtraakt.

Verschillende soorten kluizen

Als je besloten hebt dat je een kluis aan zou willen gaan schaffen, dan is het goed om te weten dat er veel verschillende varianten bestaan. Ze kunnen van elkaar verschillen wat betreft:

  • bescherming die ze bieden: alleen tegen inbraak of ook tegen brand
  • de manier waarop en de plek waar ze geplaatst moeten worden
  • het formaat waarin ze uitgevoerd zijn
  • de producten waar ze voor beschermd zijn

Jouw bezittingen kun je door middel van kluizen dus beschermen tegen inbraak, maar ook tegen brand. Brandwerende kluizen kunnen tegen grote hitte, waardoor de kans groot is dat de inhoud niet verloren gaat. Je kunt bij de keuze van een kluis de verschillende modellen ook beoordelen op de manier waarop ze geplaatst moeten worden. Sommige kun je bijvoorbeeld inbouw in de vloer of in de muur, andere staan los. Ook zijn er modellen speciaal voor in de auto. Een andere manier om kluizen te selecteren, is op de bezittingen die je er in op zou kunnen slaan. Zo zijn er speciale wapenkluizen en laptopkluizen, die aan deze producten optimale bescherming bieden. Er valt dus veel te kiezen op dit gebied. Wil jij een kluis vinden die op alle punten aan jouw eisen voldoet? Ga dan naar allesveilig.nl, zij hebben altijd een geschikt model voor jou op voorraad!