Het gemak van dakkoffers

alleskanmee - dakkoffersIk ga op vakantie en ik neem mee: een dakkoffer! Dakkoffers zijn ontzettend handig in tal van situaties. Ze zorgen dat je ruimte hebt in de auto en dat de kinderen lekker languit kunnen zitten achterin. Geen vervelende tassen meer tussen de benen, ze hebben nu alle ruimte om te doen wat ze willen. Dit zorgt niet alleen voor een plezierige sfeer in de auto maar ook voor een comfortabele rit. Dakkoffers komen in allerlei soorten en maten maar ze hebben één ding gemeen: ze leiden stuk voor stuk tot een heerlijk ontspannen vakantie. Wat zijn de voordelen?

  • Al je spullen handig bij elkaar
  • Makkelijk rijden
  • Eenvoudig parkeren
  • Geen groot rijbewijs nodig

In de eerste plaats heb je met dakkoffers al je spullen handig bij elkaar. Je sleept niet met tientallen tassen en hoeft niet te zoeken in een karretje, je weet precies op welke plek al je spullen liggen. Een dakkoffer is vrij lang en breed, maar niet hoog, waardoor je niet echt kunt stapelen. Het komt dus niet meer voor dat je zwembroek helemaal onderaan in een tas zit en onmogelijk te bereiken valt zonder alles eerst uit te laden. Wanneer je op zoek bent naar een oplader voor de telefoon van je zoontje kun je deze snel pakken, zonder te hoeven graven in de kofferbak. Dakkoffers bieden een stukje gemak en dat is ontzettend fijn wanneer je op vakantie bent. Hiernaast zijn dakkoffers ook veilig voor op de weg. Met een dakkoffer op je auto hoef je  geen rekening te houden met een langere remweg of met een grotere draaicirkel. Om precies deze redenen kan een karretje vaak erg lastig zijn. Wanneer je aan het rijden bent hoef je niet bang te zijn dat een band van het karretje knapt en jullie van de weg raken. Verder hoef je al je spullen niet vast te zetten en is de kans een stuk kleiner dat je onderweg lading verliest. Rijden met dakkoffers in plaats van met karretjes is daarom gewoon een stuk makkelijker. Alsof dit nog niet genoeg was; denk eens terug aan die keren dat je met een karretje hebt moeten inparkeren. Ongetwijfeld was dit een hele uitdaging of is dit zelfs niet eens gelukt is! Met een dakkoffer verplaatst je de opslagruimte naar bovenop de auto. Je hebt dus geen moeite om in de parkeervakken te komen. Wel is het verstandig om even rekening te houden met tunnels of parkeergarages. Soms is je auto met een dakkoffer niet iets te hoog om hier doorheen te gaan!

Dakkoffers in Noorwegen

Laten we de voordelen van dakkoffers eens bekijken in een typische casus: een heerlijke vakantie naar Noorwegen. Lekker met de auto op de boot naar Oslo om vervolgens rond te touren door het Fjordengebied. Natuurlijk mag Geiranger in deze reis niet ontbreken! Wanneer je met je karretje van de boot rijdt word je gelijk geconfronteerd met de eerste restrictie. De maximale toegestane snelheid van een auto met een ongeremde aanhangwagen is 60 kilometer per uur. Om een rondje langs de kust te kunnen maken heb je dus heel veel tijd nodig. Met een dakkoffer is de maximaal toegestane snelheid 90 of 100, je kunt dus veel meer zien in dezelfde tijd! Dakkoffers zijn in het buitenland vaak ideaal omdat je jezelf daardoor sneller kunt verplaatsen dan eerder het geval was geweest. Wanneer je bij Geiranger aankomt zie je de volgende uitdaging. Een weg, vol met haarspeldbochten, waar je omhoog zult moeten rijden voor een mooi uitzicht. Met dakkoffers is dit geen enkel probleem, maar met een karretje kan het een heel karwei zijn om veilig omhoog te komen. Voordat je boven bent heb je ongetwijfeld het zweet op de rug staan en heb je een aantal keer bijzonder moeten manoeuvreren. Dit is niet alleen zwaar voor je mentale gesteldheid, maar ook voor de auto. Je wilt natuurlijk geen pech krijgen onderweg; dakkoffers bieden uitkomst. Tot slot kunnen de Noorse wegen heel smal zijn. Je wilt mobiel zijn en wilt eenvoudig kunnen uitwijken wanneer dit nodig is. Met een dakkoffer is dit geen enkel probleem. Dakkoffers zijn ontworpen om de auto de flexibiliteit te geven die anders gewoon niet mogelijk is. Uitwijken met een karretje of met een caravan is erg lastig, breng jezelf niet in een lastig parket en begin hier gewoon niet aan! Voor dakkoffers is bovendien in de meeste gevallen geen groot rijbewijs nodig. Wil je dus op vakantie in een zware auto of met veel lading, dan zijn dakkoffers ideaal om veilig op je bestemming aan te komen!

Kies voor kwaliteit

Wanneer je besluit om een dakkoffer te kopen dan is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Let bijvoorbeeld op het slot en controleer of dit niet makkelijk los kan schieten. Soms komt er te veel druk op het slot te staan wanneer je de dakkoffer hebt volgeladen. In de ergste gevallen schiet dit slotje los en dan ligt de lading op straat. Bij dakkoffers van goede kwaliteit komt dit natuurlijk niet voor, kies daarom voor zekerheid. Op http://www.alleskanmee.nl/ vind je de beste dakkoffers voor de laagste prijzen. Laat je niet verleiden door stuntprijzen bij de concurrent, kies voor kwaliteit! Surf snel naar bovenstaande site voor het volledige assortiment en kijk snel welk model jouw voorkeur heeft. Kijk ook goed naar alle mogelijkheden wat betreft laadvermogen en montage. Wanneer je een weloverwogen keuze maakt kun je met gerust hart op vakantie!