Manchetknopen maken de man

Toen mijn man en ik gingen trouwen, zo’n 40 jaar geleden, was het nog niet zo gemakkelijk de juiste onderdelen te vinden die zijn pak compleet maakten. Manchetknopen, een hoed en de juiste schoenen waren moeilijk te vinden. Tegenwoordig is dat niet zo moeilijk meer. Manchetknopen kunnen heel eenvoudig uitgezocht en besteld worden via de website manchetknopenonline.nl. Als je voor 18.00 uur besteld, dan wordt de bestelling die dag nog op de post gedaan. Erg handig wanneer je naar de bruiloft moet van je kleinzoon en je hele outfit nog van zolder moet halen. Dit was bij ons het geval. Mijn man dacht dat zijn hele trouwpak destijds, met alles erop en eraan, zo in een zak op zolder was gelegd. Ik geloofde er niet in, aangezien hij altijd alles kwijt is. Echter, toen we op zolder gingen kijken lag de zak daar compleet met hoed, schoenen en overhemd. Manchetknopen waren alleen niet meer te vinden. Het pak paste nog helemaal en de schoenen kregen een likje schoenpoets, mijn man zag eruit om door een ringetje te halen en eigenlijk leek er niets veranderd in die 40 jaar huwelijk. Het was heerlijk om te zien, maar er was werk aan de winkel want het outfit moest voor de bruiloft van onze kleinzoon helemaal compleet zijn. Manchetknopen vinden die op zijn oude leken was erg moeilijk, maar toen we op de website van manchetnopenonline.nl kwamen viel onze mond open van verbazing en van blijdschap. Manchetknopen met een klein zilver knoopje waren groot  op het scherm te zien en ook nog eens tegen een scherpe prijs. We hebben ze meteen besteld en de volgende dag hadden we ze in huis.

Manchetknopen zijn moderner dan ooit

Manchetknopen zijn nu niet meer weg te denken uit onze mode. Alhoewel ze erg met de tijd mee gaan, zijn ook de wat oudere modellen nog erg in trek. Op de website van manchetknopenonline.nl zijn verschillende knopen te zien en gezien de prijzen zijn ze ook zeer geschikt om als cadeautje te geven. Populaire voorbeelden hiervan zijn:

  • Knopen met een snelheidsmeter
  • Knopen met de letters ‘Law’
  • Knopen met de letters ‘Don’t worry / Be happy’
  • Knopen die een kurkentrekker voorstellen
  • Knopen met een auto stuurtje

Dit is nog maar een kleine greep uit het brede assortiment dat op die website wordt aangeboden. De manchetknoop met versnellingspook is persoonlijk een van mijn favoriete cadeaus om te geven. Ik heb ze aan al mijn kleinzonen gegeven toen zij slaagden voor hun rijbewijs. Manchetknopen en een rijbewijs staan naar mijn mening symbool voor volwassenheid. Voor de kleindochters had ik een ring gekocht, wat natuurlijk ook heel mooi is maar de manchetknoop is toch mijn favoriet.

Voor iedere look de beste knoop

Wat manchetknopen betreft kan er vaak gevarieerd worden, er is voor elke gelegenheid wel een andere manchetknoop te vinden. Zelf vind ik het erg leuk als mensen een ‘grappige’ manchetknoop kiezen, omdat het een klein sieraad van de man is en het zegt iets over de persoon die hem draagt. Het leukste van het cadeau dat ik geef aan mijn kleinzonen, is dat ze ingegraveerd kunnen worden. Op de website manchetknopenonline.nl zijn er meerder diensten beschikbaar, waaronder ook het ingraveren van de knopen. Echt een super idee en nog voordelig ook. Omdat ik het zo speciaal vind dat mijn kleinzoon gaat trouwen, heb ik als verrassing gouden manchetknopen laten ingraveren met de datum van zijn trouwdag. Het is een cadeau waar hij zijn leven lang plezier van heeft en hopelijk zal hij er iets zuiniger op zijn dan zijn opa. Gelukkig waren die van opa niet van echt goud.