Met wie speel jij gezelschapsspellen?

Ben jij ook zo’n liefhebber van gezelschapsspellen? Dan is de kans groot dat je er verschillende in de kast hebt staan. Heel veel mensen vinden het leuk om spelletjes te spelen, maar de voorkeuren voor welk spel men het leukst vindt verschillen natuurlijk wel. Gelukkig valt er genoeg te kiezen op dit gebied. Daardoor kun je altijd wel nieuwe gezelschapsspellen vinden die jou leuk lijken om te spelen en waar jij veel plezier aan kunt beleven.

 

Spellenr

Samen tijd door brengen

Vroeger was het spelen van een gezelschapsspel een van de weinige dingen om je mee te vermaken, naast het lezen van een boek of knutselen. Toen de televisie in steeds meer huishoudens kwam te staan, raakten gezelschapsspellen ook steeds meer op de achtergrond. Helemaal met het uitbreiden van het aantal televisiezenders waren er altijd wel programma’s op tv om naar te kijken. Hoewel je dat natuurlijk ook samen kunt doen, ben je tijdens het televisie kijken vaak niet actief met elkaar bezig. Dat is heel anders als je samen een spel speelt. Je kunt dan echt tijd met elkaar doorbrengen, ondertussen wat kletsen en tegelijkertijd het spel spelen. Natuurlijk is het wel zo dat sommige gezelschapsspellen meer geschikt zijn dan andere om tussendoor ook nog een praatje te maken, maar je verhoudt je in ieder geval actiever tot elkaar dan wanneer je naar een scherm zit te kijken. Het is altijd leuk om te ontdekken hoe fanatiek sommige mensen zijn, wie er echt voor de winst gaat en wie het meer om de gezelligheid te doen is. Het leuke van gezelschapsspellen is ook dat je het met iedereen kunt spelen, van jong tot oud. Het is dus echt iets wat je als gezin samen kunt doen.

Verschillende soorten gezelschapsspellen

Ben jij toe aan het kopen van een nieuw spel? Dan valt er genoeg te kiezen. Waar je echter op moet letten, is dat het geschikt is voor de mensen waar jij het mee wilt spelen. Aandachtspunten bij het kopen van gezelschapsspellen zijn:

  • het aantal spelers dat tegelijkertijd kan spelen
  • de moeilijkheidsgraad, oftewel de leeftijd waarvoor het geschikt is
  • hoe lang het duurt om het spel helemaal uit te spelen

Sommige spellen zijn best ingewikkeld, ze hebben een hoop spelregels die je tijdens het spelen in gedachten moet houden. Dit zijn spelletjes die minder geschikt zijn om met kleine kinderen te spelen. Gezelschapsspellen die meerdere uren duren om af te ronden zijn voor kinderen vaak ook minder geschikt, terwijl het met een vriendengroep juist erg leuk kan zijn om een hele avond met één spel bezig te zijn. Wat ook iets is om naar te kijken, is het soort spel. Er zijn verschillende soorten spellen, zoals bordspellen en kaartspellen, maar bijvoorbeeld ook escape rooms. Het een zal je meer aanspreken dan het ander. Zoals gezegd valt er gelukkig genoeg te kiezen op dit gebied en dat zul je zien als je bij Spellenrijk op zoek gaat naar gezelschapsspellen. Zij bieden ruim meer dan honderd verschillende varianten, dus er is zeker een gezelschapsspel te vinden dat jij nog niet hebt en dat aan al jouw wensen voldoet.