Pellets zijn samengedrukte stukjes hout voor het haardvuur

Er zijn diverse manieren om uw haard aan te steken. Van oudsher wordt er hout gebruikt. Tevens kunt u houtskool gebruiken dat u verwarmt tot het gaat gloeien. Maar dat is natuurlijk niet erg handig voor een open haard. Het is meer geschikt ter verwarming van uw voedsel en vindt u daarom vaak terug in de barbecue. Een barbecue en de openhaard kunnen ook op gas werken. Wilt u graag hout maar hebt u geen grote bomen in uw achtertuin? Hebt u geen zin om kilo’s houtblokken te moeten kopen? Koopt u dan eens op elkaar geperst hout: pellets. Pellets zijn stukjes schoon hout die onder hoge druk in elkaar zijn geperst. Het woord “pellets” is afkomstig van het werkwoord “pelleteren”, en dat betekent niets anders dan de manier waarop het hout wordt geperst. Het is een vaste brandstof, in tegenstelling tot aardgas, en bestaat dan ook uit 100 procent hout. Op onze website, teswood.nl, kunt u zakken pellets kopen. Kijkt u eens op de site als u dit wel wat lijkt. Doordat ze zo zijn samengedrukt branden ze aanzienlijk langer dan houtblokken. U hebt er dus minder voor nodig voor hetzelfde resultaat. Er gaat niets verloren aan het melancholische gevoel dat u misschien krijgt als u in een haardvuur staart. Immers, pellets zijn ook van hout en verspreiden dientengevolge evenveel warmte. Tevens geven ze dat herkenbare knisperende geluid af zoals u dat van een open haard mag verwachten. Ze worden geleverd in cilindervorm. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat dit een zeer efficiënte manier is van verbranding zodat er een hoog rendement wordt bereikt met zo min mogelijk blokken. Met andere woorden: deze pellets hebben een hoge energiewaarde. Klinkt u dit als muziek in oren? Dan is het ook wel iets voor u. Natuurlijk begrijpen we dat u ook uw eigen bomen om wilt kappen tot haardhout. Maar dat raakt op den duur op. Combineer het eventueel met pellets. Dan doet u langer met uw haardhout. Of gebruik dit hout enkel buiten voor in uw vuurkorf. Overigens kunt u bij ons naast dit product ook duurzaam haardhout bestellen. Dat betekent dat de bomen die hiervoor gekapt worden direct vervangen worden voor jonge boompjes. Er gaat qua natuur niets verloren en dat vinden wij wel zo belangrijk.

Gebruik pellets voor uw vuurkorf in de zomer!

Wij zijn een ecologisch duurzaam bedrijf. Al het hout dat u bij ons kunt vinden, in welke vorm dan ook, is duurzaam verkregen. Er gaat niets verloren van moeder Aarde. Wij vinden herbeplanting net zo belangrijk als de kwaliteit van onze pellets. Naast pellets en haardhout kunt u trouwens ook ruf briketten kopen. Dat zijn samengeperste eikenhouten blokken die langer meegaan dan gewone houtblokken. In combinatie met gewoon haardhout brandt uw open haard lekker lang door terwijl u minimale hoeveelheden nodig hebt. Tevens bieden we pini-kay briketten aan. Dat zijn briketten met een gat in het midden waardoor de zuurstof vrij kan stromen. Dat komt de brandbaarheid enkel ten goede, zuurstof is immers het oxidatiemiddel bij uitstek. Of u nu een kachel, open haard, vuurkorf of andere vuurplek hebt, pellets komen vast en zeker als geroepen. U kunt een vuur aansteken met pellets in combinatie met een van de drie andere producten die wij verkopen of met hout uit uw eigen achtertuin of aangelegen bos. Maar een vuur dat enkel op pellets brandt behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Wist u dat er hiervoor speciale pelletkachels ontwikkelt zijn? Met dergelijke kachels weet u in ieder geval zeker dat u geen as en rook binnenkrijgt. Wellicht het overwegen waard als uw huiskamer slecht geventileerd is. Hebt u vragen over de artikelen of bent u benieuwd naar de prijzen van onze producten? Vraagt u dan een offerte aan via onze contactpagina. U vindt daar een formulier waarop u uw contact- en adresgegevens op in kunt vullen. Vul tevens in wat u qua producten wenst en in welke hoeveelheid. Dan sturen we u een vrijblijvende offerte toe.

Altijd en overal lekker warm en knus dankzij dit materiaal

Bent u benieuwd of u dit materiaal kunt gebruiken in uw haard? Wij laten het u zo spoedig mogelijk weten. Is uw haard of kachel niet geschikt voor deze pellets dan hebt u vast wel iets aan onze andere producten. De voordelen van de pellets op een rijtje:

  • Ze bestaan alleen uit schoon afvalhout uit modern beheerde, gecertificeerde productiebossen die nadien worden aangevuld.
  • De prijs voor pellets is al jaren constant en dat is in tegenstelling tot de fluctuerende prijzen van gas en stookolie.
  • Waar bij de verbranding van fossiele brandstoffen het CO2-gehalte in de lucht toeneemt, is het verbranden van pellets een CO2-neutrale oplossing. Het hout heeft het CO2 tijdens zijn groei opgenomen uit de lucht en recyclet dit. De verbranding is daarom CO2 neutraal.
  • Er komt geen rook vrij en dat maakt dit product voor open haarden zeer geschikt.

Volgt u het nieuws betreffende ons bedrijf en onze artikelen door zo nu en dan eens terug te komen op de website. U vindt er handige tips voor het aansteken van uw haard of kachel en tevens geven we u informatie over de diverse briketten die u kunt kopen via de website. Er zijn nog heel wat andere manieren om duurzaam te leven. Stop bijvoorbeeld met het eten van vlees en laat zonnepanelen op uw dak plaatsen!