U leert hier alles over epoxy

Bent u het zat dat u uw vloertapijt vrijwel dagelijks moet stofzuigen? Is alleen de gedachte aan het waxen van uw laminaatvloer u al teveel? Wilt u graag een ondergrond die egaal en transparant blijft, ook na de duizendste dweilbeurt? Kiest u dan voor epoxy coating. Epoxy is een rubberachtig materiaal dat u zeer eenvoudig over grote oppervlaktes kunt smeren. Het laat zich eenvoudig uitsmeren dus u hebt minder potten nodig dan u misschien denkt. Epoxy is trouwens op diverse manieren te gebruiken maar dat zult u nog wel lezen in deze tekst. Wat u moet onthouden is dat u bij ons, www.decochip.nl, aan het juiste adres bent als u graag epoxy en de daarbij behorende accessoires wilt kopen. Dat kan allemaal online, u hoeft er het huis niet eens meer voor uit. Bent u een aannemer, hebt u een klusbedrijf of is er een andere reden waarom u hier erg veel van nodig hebt? Dan komen we vast en zeker als geroepen. Veel bouwbedrijven kopen hun bouwmaterialen in groten getale in. Vroeger gebeurde dat via postorderbedrijven en via vertegenwoordigers. Helaas is dat tegenwoordig allemaal wat afstandelijker. Natuurlijk komt u nog weleens op een jaarbeurs om de laatste snufjes te bekijken, maar gaat u daadwerkelijk nog naar de groothandelaar toe? U bestelt het vast en zeker liever bij een vertrouwd adresje op het internet. We hopen u ervan te overtuigen dat wij ook een vertrouwd digitaal adres zijn en dat u qua epoxy bij ons flink kunt inslaan voor scherpe tarieven. Misschien legt u de vloeren van grote kantoorpanden aan, misschien wel van winkeloppervlaktes en parkeergarages. Hoe u het ook wendt of keert, een ondergrond die eenvoudig schoon te vegen en spuiten is komt waarschijnlijk als geroepen. Epoxy stoot water af zodat de onderliggende vloer niet kan worden aangetast. Water is een gevaarlijk element. Het kan voor houtrot zorgen en zelfs beton aantasten waardoor het gaat kruimelen. Water krijgt echter geen grip op epoxy en dat maakt het een zeer verstandige keuze om te gebruiken als ondergrond.

Is epoxy iets voor u? Koop dan hier de coating

Als u epoxy wilt gebruiken dan moet u eerst de ondergrond egaal maken. Meestal  bewerkt u dan een betonnen vloer of wand. U kunt de wand eerst netjes sauzen en er vervolgens de epoxy op aanbrengen. Als het om grote oppervlaktes gaat, dan kunt u een roller gebruiken. Voor hoekjes en kleine gedeeltes raden we kwasten aan zodat u alle hoekjes en gaten af kunt werken met deze dekkende coating. Het is niet verstandig om te lang in deze kamer te blijven hangen nadat u epoxy hebt aangebracht. Het is net als bij verf een uiterst chemisch en vrij giftig  goedje. Dat wilt u niet al te lang inademen. Laat het daarom een nachtje drogen, dan kunt u de dag erna al beginnen met het verder inrichten van deze ruimte. Niet alleen is het binnenshuis te gebruiken. Ook buiten vindt u epoxy terug op parkeerplaatsen, speeltuinen en in zwembaden. Als u de wanden en vloer van een zwembad met epoxy wilt bewerken dan moet er natuurlijk geen water in zitten. Gebruikt u het daarom als u een zwembad bouwt in uw tuin of als er geen water in ligt, bijvoorbeeld net na de winter. Dat is een goede tijd om uw zwembad te reinigen, af te werken en in te smeren met deze coating. Het beton blijft daardoor veel langer intact en tevens kunt u uw zwembad blauw kleuren zodat het water een mooie transparant aangezicht krijgt. Onderdelen die u naast epoxy kunt bestellen zijn onder andere:

  • Giethars
  • Kwasten, rollers, roerstokken en dergelijke accessoires
  • Anti slip lagen voor in de badkamer
  • En diverse kleurchips die u door deze rubberen verf kunt roeren als u deze coating minder transparant wilt maken.

Het vergt weinig onderhoud, af en toe dweilen is voldoende

Epoxy is in diverse kleuren leverbaar. Toch hebben de meeste mensen het liefste een coating waar men de onderliggende vloer doorheen ziet. Hebt u bijvoorbeeld een mooie betonnen vloer dan kunt u zelfs de betonnen vloer verven en er vervolgens epoxy overheen gieten. Wilt u graag uw houten vloer beschermen tegen externe invloeden? Ook dan raden we epoxy bij u aan. Maar liefst 100 procent van onze klanten zouden opnieuw met ons in zee gaan. We zijn erg trots op deze klantenbeoordeling maar gaan niet op onze lauweren rusten. We blijven onze producten vernieuwen en onze service verbeteren. Wilt u goed advies van een vakman? Neem dan contact met ons op. Daarnaast kunt u zelfs een workshop volgen in ons depot in Vaassen. Dat dorpje ligt in het midden van het land dus hopelijk ook voor u goed te bereiken. Als u als bedrijf meer taken op u wilt nemen en zich veel bezighoudt met het aanbrengen van dit soort materiaal, dan is een gedegen cursus geen overbodige luxe. En ook al is het enkel als opfriscursus, we kunnen u de fijne kneepjes van het vak in een middag uit de doeken doen. Schroom daarom niet langer maar maak een afspraak voor een dergelijke cursus wanneer het u uitkomt. Wilt u graag de producten met eigen ogen bekijken en uittesten in ons testcentrum? Ook dan bent u van harte welkom in Vaassen. Als u van te voren een afspraak maakt dan staat er een collega voor u klaar om u rond te leiden en u alles uit te leggen over dit geweldige product.