Vloer coaten

Heb jij wel eens gehoord van de mogelijkheid van je vloer coaten? Dit is iets wat in huishoudens vaak niet toegepast zal worden, maar wat in bedrijfspanden wel een heel geschikt materiaal is. Uiteraard is het zo dat er voor alle vloeren verschillende mogelijkheden zijn als het aankomt op materialen en het is altijd even zoeken naar wat voor welke situatie nu de beste oplossing is. Waar voor in jouw woonkamer tapijt of laminaat waarschijnlijk een prima keus is, is voor diverse andere situaties de vloer coaten een veel betere optie. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld:

  • garages
  • magazijnen
  • agrarische bedrijven
  • ziekenhuizen
  • showrooms
  • fabriekshallen

Er zijn dus heel veel verschillende soorten panden en situaties denkbaar waarin dit vloermateriaal de beste keus is, vanwege de specifieke eigenschappen waar het over beschikt. Voordat jij vloermaterialen gaat vergelijken, moet je dus eerst eens voor jezelf nagaan waar het voor jou aan moet voldoen en hoe de ruimte gebruikt gaat worden. Dan kan het maar zo zijn dat blijkt dat de vloer coaten ook voor jou een goede keus is!

Voordelen van vloer coaten

Wat zijn nu de voordelen van de vloer coaten? Een erg groot voordeel is dat het een waterdicht materiaal is. Er kan dus niets doorheen lekken en de ondergrond vervuilen. Je kunt je voorstellen dat dit een groot pluspunt is voor bijvoorbeeld bedrijven waar met chemische stoffen gewerkt wordt of voor garages, zo hoeven zij niet bang te zijn dat hun werkzaamheden ervoor zorgen dat de bodem vervuild raakt. Een ander groot voordeel is het feit dat coating naadloos is, het ligt strak van muur tot muur. Dat maakt het perfect vlak en tegelijkertijd ook heel gemakkelijk om schoon te maken. Voor ziekenhuizen is dit natuurlijk een belangrijke eigenschap, dit maakt het voor hen mogelijk om alles goed hygiënisch schoon te maken, wat met naden in de vloeren vaak niet goed mogelijk is. Daarnaast is een vloer coaten een goed idee omdat het een heel sterk materiaal is, het is erg slijtvast. Voor bijvoorbeeld een showroom, waar iedere dag veel bezoekers komen, is dit een goede kwaliteit. Zo blijft het vloermateriaal er op alle plekken goed uitzien, er zal geen sprake zijn van slijtageplekken. Dat het slijtvast is , betekent ook dat het vele jaren mee zal gaan. Zo zie je dat er dus veel verschillende voordelen te noemen zijn van de vloer coaten en dat het daarom in veel verschillende situaties een uitstekende keus is!

Advies, levering en begeleiding

Zit er ook een nadeel aan de vloer coaten? Eigenlijk niet, als het goed uitgevoerd wordt kun je hier gewoon heel veel jaren heel veel plezier van hebben! Die goede uitvoering, dat is echter wel even een sleutelwoord, want daar schort het nog wel eens aan. Wil jij er zeker van zijn dat het allemaal perfect aangelegd wordt, dan doe je er goed aan om Dutch Coating Center in te schakelen. Zij kunnen jou adviseren over hoe er het beste te werk gegaan kan worden en zij kunnen jou ook begeleiden tijdens het hele proces. Daarnaast kunnen zij ook het materiaal leveren en de vloer coaten, zodat dit op de juiste wijze gebeurt. Belangrijk bijvoorbeeld is altijd de staat waarin de ondergrond verkeert, want als dit niet goed is, dan kan de coating ook niet goed hechten. Op Coatingcenter.nl kun je verschillende afbeeldingen vinden van vloeren die zij al aangelegd hebben, zodat jij een goed beeld kunt krijgen wat er allemaal mogelijk is. Wist je bijvoorbeeld dat je bij een vloer coaten kunt kiezen uit heel veel verschillende kleuren? Zo kun je dit ook dus goed laten aansluiten bij de rest van het interieur! Lees meer…