Voor wie is een 45 km auto een goede keus?

Je hebt er vast wel eens eentje op de weg zien rijden, een 45 km auto. Ook wel een brommobiel of microcar genoemd. Dit kan een heel handig vervoersmiddel zijn, maar je vraagt je misschien wel af wie hier in mag rijden en wat de regels voor dit autootje precies zijn. In het verleden stond een 45 km auto ook wel bekend als een gehandicaptenvoertuig, maar dat is het al lang niet meer. Natuurlijk kunnen mensen met een handicap er nog steeds gebruik van maken, maar er zijn ook steeds meer andere mensen die kiezen voor een microcar.

Voordelen 45 km auto

Wat zijn nu de voordelen van een brommobiel, oftewel: waarom zou je er voor kiezen om dit vervoersmiddel te kopen en te gaan gebruiken? Er zijn verschillende voordelen te noemen voor de 45 km auto:

  • voordeliger in aanschaf, onderhoud en bezit dan gewone auto
  • bromfiets- of scooterrijbewijs is voldoende
  • al te besturen vanaf 16 jaar
  • je hebt geen last van weersinvloeden
  • gemakkelijker parkeren, geen grote parkeerplek nodig

Als je al een gewone automobiel bij huis hebt staan, dan is de kans klein dat je nog zou overwegen om een brommobiel te gaan rijden. Vaak wordt dit voertuig gekocht als alternatief voor de fiets, scooter of brommer. Maar eigenlijk is dit jammer, als je zelden lange afstanden hoeft te rijden, dan is een 45 km auto echt een uitstekend alternatief! Je hoeft je immers niet in te spannen, wat bij een fiets wel het geval is, en je hebt ook geen last van regen, hagel, wind en sneeuw. Je zit gewoon heerlijk droog en je hebt bovendien de nodige bagageruimte. Tegelijkertijd heb je met een microcar niet te maken met de hoge kosten voor verzekering en wegenbelasting, deze vallen echt lager uit. Bovendien zijn de aankoopkosten en onderhoudskosten van een 45 km auto ook veel lager dan bij een regulier model. Natuurlijk, als je lange afstanden af moet leggen is de snelheidsbeperking een probleem, maar als je alleen maar in de buurt van jouw huis rijdt, dan hoeft de maximale snelheid echt geen belemmering te vormen.

Elektrische motor

Groot voordeel van de 45 km auto is ook dat deze tegenwoordig eigenlijk altijd uitgerust is met een accu en elektrische motor. Dat betekent dat je onderweg geen uitlaatgassen uitstoot, wat wel zo prettig is voor medeweggebruikers en voor het milieu! Neem jij groene stroom af of heb je zelfs zonnepanelen op je dak liggen? Dan ben je helemaal duurzaam bezig! Een ander groot voordeel van de elektrische 45 km auto is dat de motor eigenlijk onderhoudsvrij is en dat deze geen geluid maakt tijdens het rijden. Zo kun je dus bijdragen aan het terugdringen van het lawaai in steden. Wist je bovendien dat elektromotoren vaak veel krachtiger zijn dan varianten op andere brandstoffen? Dat betekent dat je veel sneller op kunt trekken! Wil jij ook graag duurzaam en voordelig rijden? Dan is het dus zeker een idee om eens na te gaan denken over een 45 km auto. Bij Fast & Furious Scooters kun je deze zowel kopen als leasen!