Waarom een cursus boomzagen volgen zo belangrijk is

Wanneer u interesse hebt in een cursus boomzagen, dan gaat u daarvoor naar Terra Trainingen. U kunt hier kiezen uit een basis cursus of een herhalingscursus. Het volgen van de basiscursus kost u slechts 4 dagdelen. U leert dan echt de kneepjes van het vak, zodat u vervolgens zelfstandig met het apparaat te werk kunt gaan. De praktijk van een cursus boomzagen ziet er als volgt uit als het om de basiscursus gaat:

  • Beheersing motorkettingzaag
  • Valrichting bepalen
  • Werkhouding
  • Zaagwerkzaamheden uitvoeren

Heeft u het examen behaald? Dan ontvangt u een certificaat dat 5 jaar geldig is. Na deze 5 jaar is het noodzakelijk om te gaan voor een opfrissingscursus om zo opnieuw voor een aantal jaren een certificaat te ontvangen. Wilt u meer weten over een cursus boomzagen? Bezoek dan de website en lees de informatie.

Dit leert u tijdens een cursus boomzagen

In deze moderne tijd doen we heel veel dingen niet meer op de manier zoals het vroeger gebeurde. Daardoor kunnen we niet alleen heel veel tijd besparen, maar scheelt het ons ook bergen energie. We kijken vaak met een idyllisch gevoel terug naar de tijd waarin men bijvoorbeeld nog zelf hout moest hakken om het binnen behaaglijk te maken en te houden. Zonder dat er hout werd gekapt, kon niemand zich immers warm houden. Heel vroeger had men natuurlijk nog geen centrale verwarming. Hoe leuk het ook is om te kijken naar iemand die zelf hout kapt, het is ontzettend vermoeiend om dit zelf te moeten doen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mensen die vroeger bomen met de hand moesten kappen. Het kostte ontzettend veel kracht en energie om ook maar één boom om te krijgen. Tegenwoordig is alles anders. Het neerhalen van bomen is aanzienlijk gemakkelijker geworden met de motorkettingzaag. Het is wel ontzettend lawaaierig, maar het heeft daarentegen wel heel veel meer voordelen dan het kappen met de hand. Nu is het werken met een motorkettingzaag niet voor iedereen weggelegd. Het is ten eerste van belang dat er veilig mee om wordt gesprongen, want het kan een gevaarlijk apparaat zijn. Het is mogelijk om er mensen fiks mee te verwonden. En dan hebben we het alleen nog maar over het apparaat zelf gehad. De neer te halen boom kan ook voor grote gevolgen zorgen. Zo moet de valrichting worden ingecalculeerd. Zonder een goed plan is het mogelijk dat de boom op iemand valt, een huis neerhaalt of een auto verpulvert. Wanneer u voor uw beroep wilt werken met zo’n zaag, is het volgen van een cursus boomzagen essentieel. Tijdens een cursus boomzagen leert u natuurlijk alles over het apparaat waarmee u werkt. Ook leert u tijdens een cursus boomzagen over de arbowetgeving en veiligheid op dit gebied. Ook het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen komt uitgebreid aan bod. Uiteraard bestaat een cursus boomzagen niet uitsluitend uit theorie. Ook in de praktijk zult u leren hoe u met zo’n zaag overweg moet. Zo leert u tijdens een cursus boomzagen bijvoorbeeld om de valrichting te kunnen bepalen, de motorkettingzaag te beheersen en zaagwerkzaamheden uit te voeren.

Bezoek de site voor alles wat u wilt weten

Wilt u meer informatie over deze cursus? Dan gaat u naar de website van Terra Trainingen. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft. U vindt er alles over het doel van de cursus, voor wie deze trainingen geschikt zijn en hoe de opbouw eruit ziet. Natuurlijk vindt u er ook de prijzen. Kijk bij de startdata waar er binnenkort trainingen te volgen zijn en schrijf u gelijk in!