Waarom moet ik een esta aanvragen?

esta-aanvragen - esta aanvragenAls u een esta aanvragen wilt voor uw verblijf in de Verenigde Staten van Amerika, dan is het belangrijk om alvast iets te leren over dit formulier. Daarom is het van groot belang dat u deze tekst even helemaal door gaat lezen. U komt dan namelijk alles te weten over het hoe en wat van een esta aanvragen. Ten eerste willen wij even van deze gelegenheid gebruik maken om u iets meer te vertellen over wat een estaformulier eigenlijk is. Het is een document dat u nodig hebt als u naar de VS afreist. Dit document stelt u in staat om:

  • Het land zonder problemen binnen te komen
  • In totaal negentig dagen in de USA te verblijven
  • Gedurende twee jaar heen en weer te kunnen reizen zonder telkens een nieuw formulier aan te vragen

Dus dan krijgt u ook echt wat. Maar waarom is het eigenlijk nodig? Het Electronic System for Travel Authorization is geheel in het belang van uw eigen veiligheid. Het zorgt ervoor dat terroristen geen kans krijgen om met het vliegtuig naar Amerika te komen. En dit werkt ook in uw voordeel. Dus het kost even wat extra werk, maar u reist des te veiliger. En als u het even vanuit een wat breder perspectief bekijkt, dan is een esta aanvragen helemaal niet zo moeilijk. U moet alleen net even weten waar u op moet leren bij de aanvraag. En om daar het fijne over te leren, raden wij u aan om even verder te lezen in de volgende alinea.

Hoe gaat een esta aanvragen in z’n werk?

Als u een esta aanvragen wil, dan is het in de eerste plaats  belangrijk om dit op tijd te doen, dus niet vlak voordat u vertrekt. Noteer dus in uw agenda dat u minimaal 72 uur voordat u vliegt de esta aanvragen moet. Als u het later nog wilt doen, dan is er een grote kans dat het niet meer op tijd rond komt of dat u veel geld bij moet betalen voor een spoedservice.  Kortom, houd dit goed in de gaten! Daarnaast moet u zich ervan bewust zijn dat er absoluut geen fouten mogen voorkomen in uw aanvraag. Als er één letter of cijfer verkeerd wordt ingevuld door u, dan kan het formulier u maar zo geweigerd worden. En dat is natuurlijk iets waar u niet op zit te wachten. Kortom, een esta aanvragen is een secuur werkje, dat met veel aandacht gebeuren moet. Verder is het niet bespoedigend als u de afgelopen jaren naar het Midden-Oosten bent gereisd. Dan kan uw aanvraag afgewezen worden. Houd hier dus ook rekening mee.

Neem het zekere voor het onzekere

Omdat u nooit zeker weet wat er allemaal precies gaat gebeuren in uw leven en welke dingen er komende weken nog geregeld moeten worden, willen wij u erop wijzen dat een esta aanvragen het beste een maand voordat uw vlucht naar Amerika vertrekt plaats kan vinden. Uiteraard komt het niet op een dag aan, maar het prettige is, dat u het dan af kunt vinken op uw to do lijstje en het uit uw hoofd kunt zetten. Bovendien hebt u dan nog de ruimte om dingen te herstellen, mocht er iets mis zijn gegaan tijdens het aanvragen. Dit kan gebeuren, als u bijvoorbeeld het nummer op uw paspoort verkeerd over heeft genomen. Heeft u nog een paar vragen over dit belangrijke formulier? Surf dan snel naar esta-aanvragen.com en kijk of de door u gezochte informatie er tussen staan. En anders kunt u altijd eventjes contact opnemen met ons team.