Zakelijk bloggen om hoger in de zoekmachine te komen

Elke ondernemer heeft een website. Als ondernemer vraag je jezelf vast wel eens af hoe je er voor zorgt dat je hoger in Google komt te staan. Om bovenin Google te verschijnen, vergroot je namelijk de kans dat je ideale klanten op je website terecht komen. Door meer klanten op de je website verkoop je weer meer van je producten of diensten. Het is dus heel belangrijk om hoger in de zoekmachine te komen. Hoe doe je dit dan? Door zakelijk bloggen kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Dit gaat je helpen om zichtbaar te worden en meer klanten aan te trekken.

Zakelijk bloggen met de juiste zoekwoorden

Zakelijk bloggen helpt je doordat je kennis deelt waar je klanten naar op zoek zijn. Zakelijk bloggen is geen vorm van reclame of advertentie, het is het delen van je verhaal. Voordat iemand iets bij je koopt moet er sprake zijn van vertrouwen. Je klanten willen weten wie je bent. Want van een vriend koop je eerder dan van een wild vreemde, toch? Zakelijk bloggen helpt je dus om het vertrouwen te winnen van je ideale klanten. Dat is dus heel waardevol. Sommige ondernemers vragen zich verschrikt af of je dit wel moet doen, gratis je kennis delen. Ik geloof erin dat dit heel goed werkt om klanten te krijgen. Doordat je alvast een verhaal verteld leren je klanten je kennen en komen ze eerder bij je terug. Zakelijk bloggen is als een boemerang, jij deelt gratis content en je klanten komen weer bij je terug. Om meer te lezen of om je product of dienst bij je af te nemen.

Door te bloggen je klanten vinden

Als ondernemer heb je een website nodig om jezelf in de markt te zetten. Maar hoe maak je nu optimaal gebruik van deze website? Hoe zorg je er dan voor dat je website dag en nacht nieuwe klanten oplevert? Dat is iets wat veel ondernemers graag willen ontdekken. Door een blog toe te voegen deel je waardevolle informatie waar je klanten naar op zoek zijn. Door de juiste zoekwoorden terug te laten komen in je content gaat je website hoger staan in de zoekresultaten. Zakelijk bloggen werk voor elke ondernemer omdat:

  • Het de beste manier is om een eerste indruk te maken.
  • Door gratis kennis te delen leren je klanten je eerst kennen op een laagdrempelige manier.
  • Je blogs werken dag en nacht voor je en als je er slim gebruik van maakt levert dit je ook nog eens klanten op.
  • Maak van je blog je online marketingstool.
  • Gebruik je blog op sociale media en laat mensen terug komen naar je blogs.
  • Hierdoor gaan je klanten je onthouden en weten ze precies waarvoor ze bij jou moeten zijn.

Verbind een blog met je mail lijst door onder elke blog een mogelijkheid te plaatsen waardoor mensen zich inschrijven. Geef iets moois weg in ruil voor een email adres omdat een nieuwsbrief tegenwoordig niet meer werkt. Een blog is waardevol voor je klanten. Wist je al dat 70% van de mensen een bedrijf volgt door een blog dat ze hebben gelezen. Bloggen werkt zelfs beter dan een advertentie. Het is dan ook een goedkoper alternatief om de juiste klanten mee aan te trekken. Dus waar wacht je nog op? Een van de beste manieren om hoger in de zoekmachines te komen is zakelijk bloggen. Ik kan elke ondernemer dan ook aanraden om hier vandaag nog mee te beginnen. Wil je meer weten over zakelijk bloggen, neem dan een kijkje op de website van Yvonne: http://yvonnerengers.nl.