Ben jij ook op zoek naar gebruikte software?

Als jij ook op zoek bent naar gebruikte software voor jouw bedrijf of als reseller? Dan kun jij maar beter naar de site van softtrader toe gaan. Dit is de leverancier als het gaat om gebruikte software, gebruikte software licenties. Wat vind je zoal bij hen? 

Dat is onder meer het volgende:
  • Microsoft Visio licenties
  • Microsoft Project licenties
  • Windows Server licenties
  • Exchange Server licenties
  • SQL Serves licenties
Mocht het nou zo zijn dat jij jouw gewenste software niet kunt vinden, dan is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met hun om de gewenste mogelijkheden te bespreken. Wie weet wat er allemaal nog mogelijk is! Het is namelijk zo dat software behoort tot bij de grootste kostenposten voor ondernemingen. Je kunt wel 50% tot 70% besparen door in plaats van nieuwe, gebruikte software te kopen. Je vindt tweedehands licenties waarmee je vervolgens helemaal volgende de wet de gebruikte Microsoft software gebruikt. Als jij deze licenties koopt via softtrader dan zijn deze ook beschikbaar voor het aanvullen van licenties in het kader van software complice. Op betaalbare wijze kun je profiteren van de levering van alle licenties voor Microsoft Software en onder andere gegarandeerde updates en onderhoud van het softwarepakket voor de gebruikte software. Het is tevens zo dat niet altijd de  allernieuwste softwarelicenties nodig zijn, je kunt daarom wel kiezen voor de tweedehands versie om zo ook kosten te besparen. Veel ondernemingen twijfelen helaas aan het gebruik van tweedehands licenties, ze twijfelen vooral aan het feit of deze wel toegestaan zijn. In een uitspraak is bevestigt dat deze licenties wel doorverkocht mogen worden als ze tegen een eenmalige vergoeding zijn verstrekt, het maakt dan ook niet uit wat de inhoud van de licentie is dan wel wat er in vermeld staat. 

Meer over het wel of niet legaal zijn van de licenties bij gebruikte software 

De vraag is natuurlijk hoe je bevestigd kunt zien dat deze licenties wel legaal zijn, je wilt namelijk niet zomaar iets illegaals gebruiken, dat is logisch. Het is de keuze van steeds meer bedrijven om wel gebruik te maken van deze tweedehands versie, zowel binnen het midden- en klein bedrijf als bij de grotere organisaties. Ze maken het een stuk voordelig om daar gebruik van te maken, met een lagere prijs. Tot slot besteden we aandacht aan de uitspraak die door het Europees Hof is gedaan over het wel of niet legaal zijn van de licenties bij gebruikte software

De uitspraak door het Europees Hof 

Veel klanten stellen dus de vraag of de gebruikte software licenties wel mogen worden gebruikt en dus of ze legaal zijn. Je kunt vanaf nu gerust deze licenties gaan gebruiken want de uitspraak door het Europees Hof heeft dit nogmaals bevestigd. Ze zeiden onder andere het volgende: 

“Once a software seller or distributor sells a copy or any software tool, it automatically loses exclusive rights to distribution, making it completely legal for companies and individuals to re-sell their own copies”. 

De uitspraak was natuurlijk een stuk langer maar deze passage is niettemin relevant.  In de praktijk betekent dit dus dat de gebruikte software licenties 100% legaal en audit proof zijn.