Het tarief van een gastouder

Snoesje is hét bureau op het gebied van gastouders. Alles wat je moet weten en kunt verwachten vind je hier. Denk hierbij aan het tarief van een gastouder of veelgestelde vragen. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Zowel met de gastouders als met de ouders. Wij werken daarom ook al jaren met professionele gastouders die wij goed kennen en uitgebreid zijn gescreend. Zo kunnen wij ieder gezin een gastouder toe vertrouwen.

Het nemen van een gastouder

Als je op zoek bent naar een opvang voor je kind of kinderen dan is een gastouder een goede optie. Je kinderen worden toevertrouwd aan iemand die veel ervaring heeft met een pedagogische achtergrond. Je kunt er voor kiezen om de gastouder bij je thuis te laten komen maar de opvang kan ook bij de gastouder zelf. Dit is maar net wat je wil. Vooral als je meer kinderen hebt dan is het soms makkelijker om de gastouder thuis te laten komen. Een groot voordeel is dat het tarief van een gastouder gunstig is. En nog een voordeel is dat wij bij Snoetje elke gastouder persoonlijk kennen. Wij zullen je dus nooit in één keer aan iemand koppelen maar eerst beginnen met een intake daarna een kennismaking en vervolgens een koppelings-gesprek op de locatie van de opvang. Onze gastouders moeten aan een aantal punten voldoen, namelijk:

  • Minimaal een pedagogische MBO opleiding
  • Kinder-EHBO certificaat
  • Gastouder en huisgenoten 18+ dienen in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag
  • Kennis hebben van het pedagogisch beleidsplan
  • Kennis hebben van de meldcode kindermishandeling
  • Jaarlijks op functioneringsgesprek
  • Jaarlijks een evaluatie met ouders en gastouder
  • Jaarlijkse controle op veiligheid en hygiëne van de locatie van de opvang (steekproefsgewijs)

Doordat de gastouders aan deze punten moeten voldoen proberen wij vertrouwen en veiligheid te creëren voor uw kind of kinderen. Via het gastouderportaal kun je gegevens terug zien en andere zaken bekijken.

Tarief gastouder: hoe werkt het?

Het tarief van een gastouder is bij ons gunstig voor zowel de gastouder als de ouders van het kind. Een tarief van een gastouder ligt bij ons tussen de €5,00 en €5,25 per kind/ per uur. Dit is wel een adviestarief. Uiteindelijk zal het tarief van de gastouder in overleg gaan met ouders en gastouder. Daarnaast komen nog de kosten voor het gastouderbureau. Dit is €1,00 per kind/ per uur. (Wij hanteren minimale en maximale bureaukosten). Voor deze kosten krijg je begeleiding bij het zoeken naar een geschikt iemand, kun je altijd contact opnemen, krijg je elk jaar een functioneringsgesprek en krijg je ondersteuning waar nodig is. 

Kinderopvangtoeslag

Het tarief van een gastouder is behoorlijk gunstig maar het is begrijpelijk dat je als ouders zo weinig mogelijk geld daaraan wil uitgeven. Om het wat te compenseren kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Deze toeslag vergoedt ongeveer 60% tot 80% waardoor het tarief van een gastouder uiteindelijk erg mee valt. Het bedrag wat je vergoed krijgt ligt aan het inkomen. Hoe hoger het inkomen is hoe minder toeslag je krijgt. Wel is zo dat iedereen, ook al verdien je veel, recht heeft op toeslag. Is het nog niet helemaal duidelijk? Wij kunnen gerust helpen bij het aanvragen en uitrekenen van de kinderopvangtoeslag.