De beste psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht

De beste psycholoog voor hooggevoeligheid in UtrechtHooggevoeligheid is een eigenschap die tegenwoordig steeds meer her- en erkend wordt. Bij hooggevoelige mensen komen prikkels zoals geluid veel harder binnen en ze zijn ook veel sneller overprikkeld en overdonderd dan mensen die minder gevoelig zijn. Een psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht is Shael van Open Spirit (https://openspirit.nl.) Zij heeft haar praktijk opgezet vanuit de wens de kennis van bestaande psychologie en pedagogiek te verbinden met de spirituele kennis die ze gaandeweg heeft opgedaan. De combinatie van deze drie maakt haar een zeer geschikte psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht. Er zijn namelijk steeds meer mensen die klachten ervaren door hun hooggevoeligheid. Het is in feite niet zo dat er steeds meer hooggevoelige mensen zijn, maar we moeten wel steeds meer in de huidige maatschappij, en dat kan voor veel hooggevoelige mensen teveel zijn. Niet voor niets loopt het aantal mensen met een burnout de spuigaten uit. Voor hen zouden enkele sessies bij deze psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht een goed plan zijn. Shael kan ze dan begeleiden en coachen in het omgaan met hun hooggevoeligheid en tips geven hoe ze in het dagelijks leven met de veelheid aan prikkels kunnen omgaan en hiervan te ontladen als het weer eens teveel is geweest.

Waarom naar een psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht?

Natuurlijk kun je met de klachten die jouw hooggevoeligheid met zich meebrengen terecht bij elke psycholoog, maar deze psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht heeft op dit gebied echt een streepje voor. Shael heeft namelijk naast haar reguliere opleidingen veel cursussen gedaan en bijscholing van diverse internationale leraren. Bovendien heeft zij haar kennis ook opgedaan door contact met sjamanen, vele yogi’s en boeddhistische monniken, in alle uithoeken van de wereld. Dit heeft haar kijk op de wereld erg veranderd en ook hoe ze als psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht haar clienten behandelt. Haar therapie richt zich op het pad dat je als mens dient te belopen, en hoe je dit doet zonder je te laten overrompelen door alles om je heen. En dat is precies wat een psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht zou moeten doen, niet?

De werkwijze van deze bijzondere psychologe

Shael werkt als psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht met mensen die problemen ervaren met bijvoorbeeld de manier waarop ze prikkels verwerken. Dit kan zich uiten in allerlei problemen, zoals:
  • Ontzettend moe en uitgeput zijn na feestjes of verjaardagen.
  • Chronisch overprikkeld zijn door je drukke agenda.
  • Het moeilijk vinden je te concentreren op je werk of in vergaderingen.
  • Je niet op je gemak voelen in hele drukke situaties.
  • En je door al het bovenstaande liever constant terugtrekt.
Zoals je ziet kunnen er veel zaken bestaan waarmee je bij deze psycholoog voor hooggevoeligheid in Utrecht terecht kunt. Shael begeleidt je maar al te graag en geeft je handige handvatten om weer volop van het leven te kunnen genieten, en bovendien jouw gevoeligheid op een positieve manier in te zetten in plaats van het als een last te ervaren. En de combinatie van die twee levert vaak verassende resultaten op!