De voordelen van Plastidip

We kennen het allemaal: we rijden al een aantal jaar in onze auto en de lak ziet er niet al te best meer uit. Je hebt dat zelf meestal niet door, maar wanneer mensen bij jou in de auto stappen krijg je direct commentaar over de staat waarin de wagen verkeert. Je auto helemaal opnieuw laten lakken kan echter een heel gedoe zijn. De auto moet naar de garage en moet daar een aantal dagen staan. Tijdens het lakken kun je deze dan ook niet gebruiken. Dit moet toch anders kunnen? Jazeker, met Plastidip! Plastidip is een nieuwe product dat tegenwoordig wordt gebruikt in de autobranche om auto’s snel en eenvoudig te kleuren. Iedere auto kan gebruik maken van Plastidip, het maakt niet uit hoe duur deze is of van welke materialen deze is gemaakt. Plastidip brengt een laag aan op het voertuig die de originele lak van de bolide vervangt. Wanneer de laag goed is aangebracht zie je geen verschil tussen dip of lak. Plastidip heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Zeer flexibel
  • Eenvoudig te verwijderen
  • Biedt grip
  • Isoleert
  • Duurzaam
  • Honderden kleuren

In de eerste plaats is de laag Plastidip die wordt aangebracht erg flexibel. Hiermee bedoelt men dat de laag niet scheurt of breekt. Wanneer je onder barre weersomstandigheden moet rijden blijft de Plastidip goed op zijn plaatst. Wanneer een vandaal uit de buurt denk even jouw auto te beschadigen dan had de jonge knaap eerder op moeten staan! De dip zorgt dat de sleutels totaal geen schade kunnen toebrengen aan de auto die daaronder zit. Een ander belangrijk voordeel is dat de dip zeer eenvoudig te verwijderen is. Wanneer je genoeg hebt van de kleur en je wilt terug naar de originele kleur van de auto dan trek je de lagen van de auto en binnen mum van tijd komt de oude vertrouwde kleur weer terug. Je hoeft niet naar een garage om Plastidip te laten aanbrengen en je kunt het ook zelf weer verwijderen. Wanneer je de instructies volgt is het product geschikt voor iedere doe-het-zelver! Naast dit alles geeft de dip de auto meer grip en is de dip ontzettend duurzaam. Het maakt niet uit of je rijdt bij 40 graden of bij -10, de dip blijft onder alle weersomstandigheden perfect zitten. Werk je in een garage en laat je per ongeluk wat chemicaliën op de dip vallen, dan is dit geen enkel probleem! Een normale laklaag zou gelijk vervangen moeten worden, maar Plastidip biedt weerstand tegen de meest hardnekkige aanvallen van buitenaf. Tot slot: het product is te verkrijgen in honderden kleuren. Waar de laklaag in de meeste gevallen uit een beperkte selectie gekozen moet worden kun je met dit product alle kanten op. Plastidip is daarom ideaal voor mensen die hun auto om de zoveel tijd eens een unieke nieuwe kleur willen geven!

 Plastidip aanbrengen

Zoals gezegd hoef je niet naar de garage om Plastidip aan te brengen; je kunt dit net zo eenvoudig thuis doen. Wanneer je een aantal spuitbussen hebt gekocht kan het feest beginnen, maar tijdens het proces moet je een aantal zaken goed in de gaten houden. In de eerste plaats is het heel belangrijk dat de auto schoon en vetvrij is. Haal deze dus de dag van tevoren even door de wasstraat, zodat je de volgende ochtend meteen aan de slag kunt. Is de auto mooi schoon? Dan is het tijd om de spuitbus erbij te pakken. Het is belangrijk dat je deze goed schudt voor gebruik. Dit zorgt dat de dip egaal verspreid kan worden over de auto. Zorg bovendien dat de dip niet te warm is. Een temperatuur van ongeveer 20 graden is ideaal. Houdt de spray ongeveer 20 tot 25 centimeter van de lak en begin vervolgens met spuiten. Het is belangrijk deze afstand niet te groot te maken, anders is de dip niet overal even aanwezig, maar je moet de bus ook niet te dichtbij houden. Wanneer je een hele laag hebt afgewerkt is het tijd om even rust te nemen. Drink een kop koffie of kijk even naar het nieuws; je hebt ongeveer 20 minuten. Na deze 20 minuten kom je terug en herhaal je alle voorgaande stappen, je brengt dus opnieuw een laag aan. Dit doe je in totaal ongeveer 4 keer. Is de oude lak dan toch nog een beetje zichtbaar, schroom dan niet om ook een 5de laag aan te brengen. Wanneer je klaar bent en de spuitbus is nog niet leeg, houdt deze dan even op de kop om het spuitventiel te reinigen.

Klaar is kees!

En dat is alles, nadat de laag is opgedroogd kun je gelijk weer met de auto op pad. Je kunt Plastidip helemaal zelf aanbrengen en je hebt hier geen professional voor nodig. Wil je de laag weer verwijderen, dan maak je ergens een kleine opening en snij je alles zo los. Pas hierbij wel op dat je de onderliggende lak niet (verder) beschadigt. De beste Plastidip vind je op http://www.paintdipcenter.nl/. Op deze site vind je tientallen soorten dip, stuk voor stuk geschikt voor elke auto. Om een hele auto van kleur te veranderen heb je een aantal spuitbussen nodig. Ook is het handig een speciaal schietpistool aan te schaffen. Je plaatst de spuitbus in het pistool en kunt vervolgens de dip heel secuur aanbrengen. Waar wacht je nog op? Surf snel naar http://www.paintdipcenter.nl/ en bestel meteen!