Cloudoplossingen maken overal werken mogelijk

Werk jij als zzp’er en heb jij geen vaste werkplek? Dan kunnen cloudoplossingen voor jou een uitkomst bieden. Het probleem is immers vaak dat jij graag al je gegevens altijd goed opgeslagen wilt hebben, je wilt geen werk kwijt raken omdat je laptop crasht of omdat jij je usb-stick kwijtraakt. En je gaat natuurlijk niet iedere keer je externe harde schijf overal mee naartoe nemen om een back-up te maken van het werk dat je gedaan hebt. Kies jij voor het gebruik maken van cloudoplossingen, voor werken in de cloud, dan wordt jouw werk altijd via internet in de cloud opgeslagen. De voortgang die je op een dag hebt geboekt is daarmee altijd veilig opgeslagen en je kunt er zeker van zijn dat jij geen documenten meer kwijt zult raken. Cloudoplossingen hebben bovendien nog een groot voordeel en dat is dat je altijd bij al je bestanden kunt komen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Het maakt daarmee dus niet meer uit vanaf welk apparaat jij werkt of waar jij zit te werken, je kunt je gegevens altijd bereiken door in te loggen. Dat maakt cloudoplossingen niet alleen erg handig voor zzp’ers, het is ook een ideale oplossing voor grote bedrijven die hun werknemers de mogelijkheid willen bieden om vanuit huis te werken of die hun werkvloer flexibel willen inrichten, zodat iedereen vanaf iedere werkplek zijn taken uit kan voeren. Als alle relevante documenten en mails in de cloud staan, kan iedere werknemer deze vanaf iedere willekeurige plaats bereiken. Of hij of zij nu op kantoor aan de slag gaat of kiest voor een dagje thuiswerken, alle bestanden zijn altijd binnen handbereik. Cloudoplossingen maken thuiswerken of werken vanaf andere locaties dus echt een stuk eenvoudiger. Zowel voor grote als voor kleine bedrijven is het dus zeker aan te raden om de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Besparen door cloudoplossingen

Voor grote bedrijven betekenen cloudoplossingen bovendien de mogelijkheid tot flinke besparingen. Het beheer en onderhoud kan namelijk uitgevoerd worden door de aanbieder van de cloudoplossingen, waardoor de eigen IT-afdeling eigenlijk overbodig wordt. Een groot voordeel daarvan is dat je veel meer flexibiliteit en kennis krijgt, doordat de mensen die dit beheren hier echt in gespecialiseerd zijn en doordat de servicedienst vaak ieder moment bereikbaar is. Het maakt dus niet uit op welk moment van de dag je tegen problemen aanloopt, je hebt nooit meer te maken met IT-medewerkers die al naar huis zijn en je dus niet meer kunnen helpen, waardoor jij niet verder kunt met je werk. Een andere reden waarom je door gebruik te maken van cloudoplossingen kunt besparen, is dat je niet meer zelf allerlei extra apparatuur en servers nodig hebt om al je bestanden veilig op te kunnen slaan. Grotere bedrijven kunnen daardoor vaak flink in de energiekosten besparen en dat is natuurlijk een interessante extra besparing. Maar is het ook veilig om gebruik te maken van cloudoplossingen? Dat is iets waar veel bedrijven aan twijfelen. Maar de veiligheid is absoluut gegarandeerd. Juist doordat veel verschillende bedrijven, groot en klein, gebruik maken van de cloudoplossingen van een bedrijf, is het van groot belang dat de opslag goed beveiligd is. Het zou immers zeer slechte reclame zijn als alle bestanden opeens verdwenen of gehackt waren, dat zou veel klanten kosten. Een aanbieder van cloud diensten, zal er dus zeer bij gebaat zijn om de beveiliging goed op orde te hebben, zodat hij zijn goede naam en zijn klanten behoudt. Ook dit punt is dus zeker goed geregeld.

Cloud uit Twente

Wil jij ook graag overstappen op het werken met de cloud en ben jij op zoek naar een bedrijf dat goede cloudoplossingen voor jou kan realiseren? Dan ben je bij Cloud uit Twente aan het juiste adres. Zij snappen dat je als zzp’er andere belangen en wensen hebt dan een multinational en zij bieden daarom ook verschillende soorten cloudoplossingen aan. Zo hebben zij altijd een oplossing die goed bij jouw situatie past. Zoals gezegd profiteer je door gebruik te maken van cloudoplossingen van:

  • flinke besparingen, door bijvoorbeeld lagere energiekosten, het schrappen van de IT-afdeling en het kunnen verminderen van het aantal werkplekken doordat er meer gekozen zal worden voor werken op andere locaties
  • altijd en overal toegang tot al je bestanden
  • veilige opslag van al jouw gegevens

Cloud uit Twente voegt daar nog eens aan toe dat zij 24 uur per dag, 7 dagen per week service verlenen. Dit betekent dat jij altijd hulp van hen kunt krijgen bij problemen, ongeacht het tijdstip. Als jij vanuit een andere tijdzone wilt werken en problemen in de cloud ervaart, dan hoef je niet te wachten tot het in Nederland weer een werkdag is, maar je kunt altijd op hun assistentie rekenen. Ideaal dus voor mensen die werken op momenten dat anderen vaak vrij zijn. Daarom is het dus ook een uitstekende keus om voor je cloudoplossingen naar dit bedrijf te gaan. Daar komt nog bij dat zij niet alleen je computerzaken voor je kunnen regelen, maar dat zij ook oplossingen bieden voor telefonie, zowel vast als mobiel, voor internet, printers en netwerken. Zij kunnen dus echt al dit soort zaken voor jouw regelen, waardoor je een vast aanspreekpunt hebt, je een totaaloplossing krijgt en je nog maar één nota ontvangt voor al jouw ICT gerelateerde zaken. Wel zo overzichtelijk. Voor cloudoplossingen is Cloud uit Twente dus een uitstekende keus.