Een crematorium passend bij uw wensen

Wanneer een dierbare overleden is is het altijd fijn om een mooie plaats te hebben waar een uitvaart of crematie plaats kan vinden. Bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort wordt gezorgd voor een plechtigheid die u als nabestaande voor ogen heeft. U kunt hier rekenen op de beste zorg en een mooie bijeenkomst. In het crematorium is veel plek voor familie en vrienden, zodat niemand de crematie hoeft te missen. De zaal in het crematorium kan volledig worden aangepast aan de wensen van de familie. Er is een piano aanwezig waarop muziek gespeeld kan worden en natuurlijk kunt u door middel van beeld en geluid de overledene herdenken. In dit crematorium kunt u dan ook op een gepaste manier afscheid nemen. Het maakt niet uit welk geloof u aanhangt. Voor groepen met welke religieuze of culturele achtergrond dan ook kan de herdenking worden aangepast. Het is belangrijk dat u zich er goed bij voelt. In het crematorium zijn verschillende aula’s aanwezig die elk een eigen stijl hebben. Hierdoor vindt de crematie altijd plaats in een passende ruimte. De inrichting is over het algemeen als klassiek en sober te omschrijven. U kunt de ruimte aanpassen aan uw eigen wensen. De tweede aula is wat groter en kan plaats bieden aan 160 zittende gasten en 200 mensen die blijven staan. Met de goede akoestiek kunt u hier ook zeker live muziek spelen, iets dat vaak wordt gedaan. Naast deze wat grotere ruimtes is het ook goed mogelijk om de crematie in een kleinere ruimte plaats te laten vinden.

Een kleine zaal in het crematorium

Veel mensen vinden het belangrijk dat een crematie plaatsvindt in besloten kring. U kunt dan bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort vragen naar de familiekamer. Hier is het mogelijk om met ongeveer 20 mensen afscheid te nemen. Een goed crematorium biedt:

  • Een mooi afscheid voor de nabestaanden
  • Goede begeleiding
  • Een crematie naar de wensen van de overledene

Er wordt altijd gezorgd voor een goede nazorg en u kunt er van op aan dat het afscheid op een mooie manier wordt gehouden. U kunt zelf kiezen hoe lang u gebruik wilt maken van de zaal. Na de crematie kunt u in het crematorium ook wat drinken. De speciale condoleanceruimte is hier helemaal op ingericht. U wordt uiteraard begeleid naar deze ruimte en dan kunt u rustig met vrienden en familie de dag afsluiten. Bij de condoleance in het crematorium kunt u helemaal zelf bepalen wat u aan drankjes wilt serveren en hoe u alles geregeld wilt hebben. Door van te voren met de uitvaartondernemer afspraken te maken wordt alles voor u geregeld.

Van te voren overleggen

Voor iedereen is een begrafenis of crematie voorbereiden een hectische tijd. Vaak is er maar een korte periode waarin veel geregeld moet worden en dan kunt u zeker hulp gebruiken. Door van te voren te overleggen en uw wensen kenbaar te maken bij de uitvaartondernemer is het mogelijk om alles goed te laten verlopen en ook tijdens de dag zelf zo veel mogelijk uit handen te kunnen geven. Het is namelijk al moeilijk genoeg om afscheid te nemen van een dierbare. Een crematie of een begrafenis is ongetwijfeld iets waar u nog vaak aan terug zult denken en dan is het belangrijk dat alles goed verloopt. Door alles van te voren te regelen zorgt u ervoor dat er minder te doen is na het overlijden van uw dierbare en hierdoor heeft u meer tijd met familie en vrienden om het verlies te verwerken. Zorg dus voor een mooi afscheid en maak hierover goede afspraken.