De verschillende manieren van filtratie: Van filterkaarsen tot persluchtfiltratie

Het filteren van vloeistoffen en perslucht kan op verschillende manieren met verschillende hulpmiddelen. Om deze technieken inzichtelijk te maken volgen hier enkele opties waar je gebruik van kunt maken. Welke optie je kiest is uiteindelijk aan jezelf. Belangrijk is wel om in de gaten te houden welke eisen er aan het filtratieproces worden gesteld, maar daarover later meer. Vloeistoffiltratie kan met de zogenaamde filterkaarsen. Via de filterkaarsen worden de ongewenste deeltjes uit de vloeistof gefilterd. Om het heel simplistisch weer te geven kun je de filterkaarsen vergelijken met een zeef. Alles wat niet in de vloeistof mag blijven blijft achter in de zeef. Er zijn echter verschillende filterkaarsen van verschillende kwaliteit. De zogenaamde nominale filterkaarsen zijn van gemiddelde kwaliteit en voldoen aan gemiddelde kwaliteitseisen. Om de vergelijking door te zetten zou je kunnen zeggen dat deze filterkaarsen lijken op een zeef met niet al te kleine gaten. Hoewel deze filterkaarsen dus veel filteren, blijft er altijd wat achter in de vloeistof. Vaak is dit echter niet erg. Niet alle vloeistoffen hoeven namelijk altijd even zuiver te zijn. Er zijn echter ook situaties waarin de vloeistof juist wel 100% zuiver moet zijn. In zulke situaties zijn de eisen die aan het filtratieproces gesteld worden dus ook een stuk strenger. Als dat het geval is kun je dus beter gebruik maken van filterkaarsen die voldoen aan de strengere eisen betreffende het filtratieproces. In dit geval kun je dus beter de Bèta Ratio 5000 filterkaarsen kopen. Deze kaarsen voldoen aan wereldwijd erkende kwaliteitseisen. Ze zijn gemaakt van materialen van hoogstaande kwaliteit en zijn om deze reden dus ook een stukje duurder. Het is om die reden dan ook belangrijk dat je niet zonder meer de beste kaarsen koopt, want dit is niet altijd noodzakelijk. Kijk daarom goed naar de eisen die aan het filtratieproces worden gesteld en bestel daarna pas de bijbehorende kaarsen.

Van filterkaarsen naar persluchtfilters

Het zijn natuurlijk niet alleen maar vloeistoffen die gefilterd moeten worden. Soms heb je te maken met lucht waar je de ongewenste deeltjes uit wilt verwijderen. In zulke gevallen gaat het dus om persluchtfilters. Voor dit proces heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor de volgende opties:

  • Bacteriële filterelementen voor de perslucht en/of de atmosferische lucht. Tevens kunnen andere gassen gefilterd worden.
  • Vervangende filterelementen voor perslucht en vacuüm toepassingen
  • Filterbehuizingen in diverse uitvoeringen
  • Verschillende soorten van persluchtapparatuur zoals koel- en absorptiedrogers voor het verlagen van het vochtgehalte van de lucht en andere gassen.

Overigens kun je de methode die gebruikt wordt om vloeistoffen te filteren ook toepassen op persluchtgassen en andere gassen. Maar het is niet altijd even effectief, dus ook hier is het weer goed oppassen dat je de juiste techniek kiest voor de juiste klus. Als je het niet zeker weet, dan kun je natuurlijk altijd even een bezoekje brengen aan de onderstaande website.

De filterspecialist vind je op technofilter.eu

Als je meer wil weten over de verschillende mogelijkheden betreffende het filteren van vloeistoffen en gassen door middel van filterkaarsen, dan kun je altijd een bezoekje brengen aan de bovenstaande website. Hier vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt betreffende allerlei verschillende soorten filtratietechnieken. Maar natuurlijk is deze site er niet alleen om je te voorzien van informatie. Alle filters kun je natuurlijk ook via deze website bestellen. Ook als je meer wil weten, dan heb je de mogelijkheid om contact op te nemen met een medewerker van Techno Filter. De details om met deze persoon in contact te komen vind je op de website.