Een goede sta op stoel op maat

Vergeleken met vroeger zijn er nu duizenden mogelijkheden als het gaat om een sta op stoel op maat. Het is een ideale stoel voor mensen die moeite hebben om vanuit hun stoel op te kunnen staan, het maakt niet uit of dat nou te maken heeft met de leeftijd of omdat ze een beperking kunnen hebben. Een goede sta op stoel op maat levert zelfstandigheid op, omdat er geen hulp meer nodig is om uit een stoel te kunnen komen. Door middel van een klein elektromotortje wordt de stoel omhoog geduwd, de zittende persoon wordt daardoor voorover gekanteld waarmee het opstaan wordt vereenvoudigd. Ook kan een goede sta op stoel op maat hulp bieden bij het gaan zitten. Een sta op stoel kan dus twee kanten op werken. De stoel biedt hulp bij het opstaan, maar ook bij het gaan zitten kan deze stoel ondersteuning bieden. Wanneer de stoel in de hoogste opstaande stand staat, kun je met de elektromotor de stoel weer laten zakken naar de grond. Zo sta je veilig op, maar kun je ook weer veilig achterover in je stoel gaan leunen.

Kenmerken van een sta op stoel op maat

Een goede sta op stoel op maat moet kunnen voldoen aan juiste kenmerken. Het belangrijkste hierbij is dat een stoel uiteraard moet worden afgestemd op de persoon die in de stoel gaat zitten. Bij het aanmeten van een persoonlijke sta op stoel op maat moet daarom worden gelet op de volgende aspecten:

  • de zithoogte;
  • de zithoek;
  • de zitdiepte;
  • de armleggerhoogte;
  • de lendenondersteuning.

Het is belangrijk om deze aspecten zo goed mogelijk te vormen naar het lichaam van de inzittende. Hoe beter het past, hoe fijner de stoel zit en dus hoe langer je op een fijne manier kan blijven zitten. Zo is het uiteraard van belang dat het doorzakken en het onderuitzakken zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Verschillende mogelijkheden

Bij DeSeniorenwinkel.nl hebben wij diverse mogelijkheden waar een keuze uit gemaakt kan worden. Een goede sta op stoel op maat kan flink wat geld kosten, maar bij ons ben je dan verzekerd van een goede stoel. Tevens bevatten al onze stoelen een garantie van tien jaar. Dit betekent dus dat je tien jaar lang zorgeloos kunt genieten. Mocht er iets kapot zijn of niet naar behoren werken, dan kun je bij ons een aanpassing of een reparatie laten uitvoeren. De Seniorenwinkel biedt overigens diverse vormen van sta op stoelen aan, zo kan er gekozen worden voor een driemotorige Fitform sta-opfauteuil of een relaxfauteuil welke uiteraard ook geheel individueel op maat wordt gemaakt. Ook biedt de winkel een éénmotorige sta-opfauteuil aan in de maten Small, Medium of Large. Veel fabrikanten vinden het lastig om een op maat gemaakt product te maken en te leveren. Bij ons doen wij dat anders, wij zien het belang van een sta op stoel op maat. Het aanmeten van een persoonlijke sta op stoel op maat gebeurt met behulp van een passtoel. Deze passtoelen zijn verstelbaar in diverse hoeken en posities, waardoor de maten worden vastgelegd. Tevens letten wij bij het passen ook altijd op de juiste rugbelasting. Hier zijn wij in gecertificeerd met een AGR-keurmerk, daarnaast is het erkend door NVVR De Wervelkolom. Kortom, bij De Seniorenwinkel kun je er zeker van zijn dat je op de juiste wijze zult worden geholpen. De juiste rugbelasting wordt uitgekozen en op advies kan er gekozen worden uit verschillende soorten bekledingen in stof of leder. Bij ons zijn tevens diverse modellen beschikbaar waar een keuze uit gemaakt kan worden.

Lees meer…