Een handen massage voor een persoonlijke interactie

Voor een bepaalde groep mensen in de samenleving is het lastig om contact te maken met andere mensen. Het gaat hier natuurlijk om een significante groep oudere mensen. Dit is een groep die door de vergrijzing natuurlijk vrij fors is geworden. Zodra mensen door bijvoorbeeld dementie of fysieke beperkingen niet meer thuis kunnen wonen, dan verhuizen ze in de regel naar een verzorgingstehuis. Daar hebben ze dan vaak alleen contact met andere ouderen en het personeel. Maar het echte persoonlijke contact blijft beperkt. Als je mensen immers in een zaal bij elkaar zet en koffie serveert, dan heb je nog geen sociale interactie gecreëerd. Daarom kan een handen massage uitkomst bieden, want juist met een handen massage kun je er wel voor zorgen dat het persoonlijke contact weer helemaal aanwezig is. Het mooie aan een handen massage is ook dat deze gewoon gegeven kan worden als iemand in een stoel zit of in bed ligt. Er hoeft niet van alles worden ondernomen en men hoeft ook niet naar een speciale massagekamer gebracht te worden. Een handen massage is voor elke ontvanger erg prettig. Door de juiste plekken te masseren kun je door je hele lijf een ontspanning voelen. Alle spieren en dergelijke staan immers met elkaar in contact. Als je op slechte schoenen loopt, dan kun je dat voelen tot in je nek aan toe. Een voeten massage kan dus ook een hele positieve uitwerking hebben. Bepaalde spanningen kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen na een goede handen massage. Maar zoals gezegd is dit fysieke effect niet de enige reden waarom je zou kiezen voor een handen massage. Juist omdat de masseuse ook oog contact kan maken met de ontvanger is er sprake van een heel direct persoonlijk contact. Daarnaast wordt de ontvanger logischerwijs ook aangeraakt en gemasseerd. Hierdoor ontstaan er niet alleen positieve fysieke effecten, maar juist ook allerlei verwachte en minder verwachte positieve mentale effecten. Hierbij kun je denken aan:

  • Het ineens weer zeggen van woorden
  • Het zingen van een liedje van vroeger
  • Lachen
  • Terug strijken
  • Een spontane knuffel ontvangen

Het is dan ook geen slecht idee om bijvoorbeeld een handen massage te regelen voor je moeder of je vader in een verzorgingstehuis. Ook als manager van een verzorgingstehuis kun je af en toe een masseuse inschakelen. Deze kan de handen dan masseren van iedere bewoner die dat graag wil. Je kunt de kwaliteit van leven zo op een zeer positieve manier beïnvloeden. Dit geldt overigens ook voor een manager op een kantoor. Juist omdat we zoveel met computers werken en onze handen gebruiken om te typen, is een handen massage ideaal om de spanning uit de handen te halen en zo ook uit het lichaam. Als je je werknemers verrast met een handen massage, dan zal dat zeker gewaardeerd worden.

Waar kan ik terecht voor een handen massage?

Als je graag een masseuse voor een handen massage wilt inschakelen, dan kun je terecht op bij Anneke Slijfer Massage. Op de site van annekeslijfer-massage.nl vind je alvast heel veel informatie over deze speciale manier van masseren. Zo vind je op de site bijvoorbeeld ook een overzicht van wat je zoal kunt verwachten van een dergelijke massage. Zo profiteert de ontvanger bijvoorbeeld van:

  • Een gevoel van vertrouwen en verbondenheid.
  • Een geluksgevoel
  • Betere nachtrust

Maak een afspraak met Anneke Slijfer

Mocht je graag een massage willen inplannen voor jezelf of iemand anders, dan kun je te allen tijde een afspraak maken met de masseuse. Via de website vind je de nodige contactgegevens om dit te regelen.