Goedkoop een Makita accu aanschaffen

Heeft u Makita apparaten thuis staan? En werkt u hier regelmatig mee? Dan weet u dat de kwaliteit van deze apparaten zeer goed is. De prijs is echter zeer hoog en dat geldt ook voor de losse onderdelen die u eventueel moet vervangen na verloop van tijd. De apparaten zijn de prijs zeker waard, tenslotte is het belangrijk dat de kwaliteit van de machines waarmee u werkt goed is. Is dit namelijk niet in orde, dan kan dit tot vervelende problemen leiden. Heeft u dus bijvoorbeeld een goede accuboormachine of schroefmachine nodig? Dan kunnen wij u dit merk ten zeerste aanraden. Wanneer het echter tijd is om bijvoorbeeld de Makita accu te vervangen, kunt u beter niet voor de originele accu’s die door dit merk geproduceerd worden gaan. Het merk produceert over het algemeen zeer goede machines, maar de Makita accu heeft zo zijn nadelen. Het is bijna onvermijdelijk dat als u het apparaat regelmatig gebruikt en u deze al enige tijd heeft dat de Makita accu ermee ophoudt. U kunt er dan voor kiezen om een nieuwe accu van het merk zelf te kopen. U loopt dan echter tegen dezelfde problemen aan. Binnen aanzienlijke tijd neemt de duur van een volledig opgeladen Makita accu af. De eerste paar keren kunt u er optimaal van genieten. Daarna gaat het al snel achteruit. Daarnaast zijn deze accu’s van het originele merk heel duur en daarmee dus zonde van uw geld. Bestel daarom uw nieuwe Makita accu bij accu-machine.nl. U heeft hier keuze uit verschillende soorten accu’s.

  • Ni-CD
  • Ni-MH
  • Ni-Ion

Deze verschillende batterijtechnieken hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Voordat u een nieuwe Makita accu aanschaft is het handig om u hier goed op in te lezen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt bij het bestellen van een nieuwe Makita accu bij accu-machine.nl.

Kiezen voor de juiste Makita accu

Zoals u hierboven al heeft kunnen zien zijn er verschillende soorten batterijen waar u uit kunt kiezen. We geven u hier graag meer informatie over. De accu’s hebben namelijk allemaal zo hun voor- en nadelen en het is verstandig om hier rekening mee te houden tijdens uw aankoop. Neemt u bijvoorbeeld de Ni-CD (Nikkel-Cadmium) Makita accu? Dan kunt u rekenen op een lage prijs. Dit betekent echter wel dat u de nadelen die deze soort batterij met zich meeneemt voor lief moet nemen. Deze batterijen werken namelijk met een geheugeneffect. Dit betekent dat u de accu helemaal leeg moet laten lopen voordat u deze weer kunt opladen. Doet u dat niet? Dan kunt u alleen nog maar gebruikmaken van de capaciteit die u tijdens de laatste keer opladen heeft opgedaan. Zo neemt de kracht van de batterij dus al snel af. Weet u zeker dat u deze Makita accu altijd volledig leeg zult maken? Dan is dit een prima batterij. Een betere optie is echter de Ni-MH (Nikkel-Metaalhybride). Deze batterijsoort brengt veel voordelen met zich mee. Zo zijn ze efficiënter en hebben ze een langere levensduur. Ze kunnen ook twee keer zoveel energie opslaan als de Ni-CD Makita accu. U kunt er dus niet alleen langer van genieten, maar van een batterij kunt u ook langer gebruik maken voordat u deze weer moet opladen. Het is daarnaast ook milieuvriendelijker doordat er geen zware metalen inzitten. Let er wel op dat niet zomaar iedere lader deze Makita accu aankan en dat u hier dus het juiste product voor moet hebben. Daarnaast is de prijs ook een stuk hoger dan de Ni-CD batterij. Een ander punt waar u op moet letten is dat de Ni-MH accu niet helemaal ontladen mag worden. Zodra u aan uw apparaat merkt dat de Makita accu leeg raakt, vervang deze dan direct! Als u hiermee te lang wacht zal de accu onherstelbaar beschadigd raken.

De beste optie voor de Makita accu

Hierboven zijn al twee soorten accu’s omschreven en hopelijk heeft u daar nu een goed beeld van. Er is ook nog een derde variant die u in overweging kunt nemen: de Li-Ion (Lithium-Ion). Voor veel nieuwe accu’s is deze batterij de nieuwe standaard. Het levert dezelfde capaciteit als de Ni-MH, maar met een veel lager gewicht. Maak u apparaat dus niet onnodig zwaar en kies voor deze variant van de Makita accu. De slijtage in de cel is zo beperkt dat u de accu veel vaker kunt opladen en u op die manier dus altijd een opgeladen batterij kunt hebben. Het geheugeneffect is zo goed als weg, dus ook daar hoeft u geen rekening mee te houden. Het grootste nadeel van deze Makita accu is dat de capaciteit van de accu vrij snel begint af te nemen. Bij een kamertemperatuur van 25 graden is dit al 20% procent per jaar. Ligt de temperatuur hoger? Dan gaat dit nog sneller. Dit betekent dat deze Makita accu na drie tot vijf jaar niet meer zal werken. Dit zijn de drie soorten accu’s waar u uit kunt kiezen wanneer u uw accu kunt vervangen. Iedere batterij kan zo zijn voordelen hebben en de keuze die u hierin maakt is dan ook persoonlijk. Heeft u voorkeur voor een zo licht mogelijk apparaat? dan is de Li-Ion dus ideaal, de NI-MH zal het daarentegen langer uithouden. En als u met de nadelen van de Ni-CD kunt leven dan is de prijs van deze accu wel erg aantrekkelijk. Maak dus uw keuze en plaats uw bestelling!