Gaat u eens 3d scannen

llowlab - 3d scannenU hebt vast wel eens gehoord van de 3d printer. Dat is een printer dat driedimensionale objecten uit kan printen. Soms in stukken, soms geheel aan elkaar. Dat is afhankelijk van het materiaal dat men gebruikt bij het printen en uiteraard de grootte van het ontwerp. Men kan tekeningen en blauwdrukken op die manier printen en zo ontstaan er prachtige kunstwerken. In de kunst is de 3d printer erg gewild. Maar het heeft ook vele praktische voordelen. Zo kan men onderdelen snel vervangen zonder de fabriek te hoeven bellen. Men kan tot in detail objecten nabootsen en dupliceren en dat heeft in de wetenschap, bij opleidingen en de medische zorg enorme voordelen. Soms dient men wel eerst het originele object 3d te scannen. Voor het 3d scannen kunt u uiteraard (nog) niet een 3d printer gebruiken. Zo is dat bij 2d al wel vele jaren het geval. U kent of hebt misschien wel een zogenaamde deskjet staan op kantoor of bij u in de studeerkamer. Een machine waarmee u tegelijkertijd kunt faxen, scannen en printen. Dat is bij het 3d scannen nog niet zo. U moet voor het 3d scannen een aparte machine kopen en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Naast objecten voor het 3d scannen verkopen we een keur aan 3d printers dus er is voor ieder wat wils te vinden. In elke prijscategorie vindt u machines voor het 3d printen en het 3d scannen. We trachten om alle spelers in dit veld aan te kunnen bieden. Mist u een in uw ogen bekend merk? Laat het ons dan weten, dan kijken we voor u of we het voor u kunnen importeren. We willen immers een zo groot mogelijke selectie van dit vernuftige apparaat aan kunnen bieden. Als u enkel benieuwd bent naar het 3d scannen dan kunt u een kijkje nemen op onze website, llowlab.nl. Daar vindt u naast een groot overzicht van alle machines ook erg veel technische informatie, voorbeelden van 3d ontwerpen en prints en daarnaast handige en vermakelijke instructiefilmpjes die u bijvoorbeeld via YouTube kunt bekijken. Houdt u daarom onze website scherp in de gaten want in de wereld van het 3d scannen en printen zijn er vele ontwikkelingen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Nieuwe manieren van printen worden uitgevonden, nieuw materiaal komt op de markt en ga zo maar door. Wist u dat het tegenwoordig al mogelijk is om objecten van zowel hout, diverse soorten plastics en zelfs metaalsoorten te printen? De wetenschap heeft in dit segment zeker niet stil gezeten.

Dankzij 3d scannen kan men eenvoudig modellen maken

U denkt misschien dat dit futuristische 3d scannen niets voor u is. Misschien hebt u het idee dat het een enorm dure investering is. Niets is minder waar! Tot een aantal jaren geleden waren 3d printers zeker een unicum in dit land. Enkel grote bedrijven en instellingen konden het zich veroorloven. Tegenwoordig ziet u ze in de winkel liggen en worden er kleine versies aangeboden voor betaalbare prijzen. Het is zeker bijzonder als u als particulier een 3d printer koopt maar het wordt steeds normaler. Het is misschien een leuk cadeau voor uw kinderen maar we vermoeden dat u hier zelf ook erg veel baat bij gaat hebben. Klinkt u dit als muziek in uw oren en wilt u leren 3d scannen en printen? Neem dan een kijkje op de site en vraag een offerte aan als u een mooie scanner vindt. Deze scanner kunt u zien als een soort cameraatje. Het is een soort 3d camera waarmee u een object in zijn geheel, dus van alle kanten, in kunt scannen. U hebt hier speciale software voor nodig die u uiteraard krijgt bijgeleverd. Met deze software wordt het model nagebootst als een 3d tekening. Als u wilt kunt u hier achteraf nog veranderingen in aanbrengen zodat u een verbeterde versie van dit object uit kunt printen met uw 3d printer. 3d scannen is een leuke en niet al te moeilijke bezigheid tenzij u met grote nauwkeurigheid wilt werken. Dan worden deze scanners en printers al gauw een stuk duurder. Maar we verwachten dat dit zeker de toekomst heeft en dat betekent vaak dat de prijzen in de toekomst omlaag gaan omdat de markt verzadigd.

Protheses bouwen wordt zo nog makkelijker!

Wilt u graag 3d scannen? Komt u dan bij ons een kijkje nemen. Vraag een offerte aan en maak vervolgens uw keuze. Dan kunt u over enkele dagen al beginnen met het 3d scannen. Of u nu voor uzelf een scanner wilt kopen of voor een bedrijf, wij zijn van alle markten thuis en er is dan ook voor ieder wat wils te vinden bij Llowlab 3d printing. Op dit moment bieden wij 3d scanners aan van de volgend merken:

  • Gotcha
  • PicoScan
  • En MakerBot Digitizer.

Het zegt u misschien niet zo veel maar dit zijn de betere merken op dit gebied. Niet alleen schrijven en verkopen wij over 3d scanners en printers, we maken ze ook zelf in ons laboratorium. Vraagt u eens naar de mogelijkheden, we kunnen ze namelijk op maat voor u bouwen. Wilt u bijvoorbeeld een apparaat waarmee u protheses en kunstorganen kunt maken? Dan kunt u daar tegenwoordig ook al een 3d printer voor gebruiken. Met zeer grote nauwkeurigheid wordt het uitgeprint en dit kan direct in het ziekenhuis! Dankzij 3d scannen en printen gaan de wachtlijsten aanzienlijk omlaag.