Goochelaar inhuren voor de opening van onze nieuwe locatie

Na lang overwegen hebben we toch besloten om een nieuwe locatie te openen. Er waren bijzonder veel voordelen en nadelen die we onder elkaar gezet hadden, maar na drie maanden overwegen zagen we in dat dit leidde tot een periode van stilstand. Niemand wist exact wat er ging gebeuren en het management bleef hangen in een eindeloze discussie. Om de status quo te doorbreken, heb ik als eigenaar de knoop doorgehakt en besloten dat de nieuwe locatie vlak buiten Hoogeveen geopend zou worden twee maanden later. Dat betekent heel veel regelen binnen korte tijd, omdat ik er een statement van wilde maken. Door er een echte viering van te maken hoopte ik de tegenstanders van de nieuwe locatie voor me te kunnen winnen. Dat betekende een lang traject van plannen waarbij verschillende elementen op mijn lijst kwamen te staan:

  • Catering laten verzorgen;
  • Springkussens huren;
  • Goochelaar inhuren;
  • Zorgen voor genoeg te drinken;
  • Een bekend persoon om de locatie te openen.

Frappant genoeg stemde heel de raad in met mij als bekend persoon om de locatie te openen. Niet omdat ik als hoofd van het bedrijf wereldberoemd ben, maar wel omdat iedereen in de buurt van Hoogeveen precies weet wie ik ben. Goed, dat was al een makkelijke manier om geld te besparen zodat er meer geld kon naar een goochelaar inhuren of de catering.

Een goochelaar inhuren is zo makkelijk nog niet

Een goochelaar inhuren. Ik had het wel zo leuk bedacht, maar het uitvoeren van dit onderdeel van mijn plan was echt het meest lastige dat ik ooit gedaan had. Cateraars hebben recensies op hun website, bij springkussens huren vergelijk je de verschillende prijzen en maak je een keuze. Maar een goochelaar inhuren gaat om entertainment. Het kan niet zomaar even iemand zijn die een paar kunstjes kan. Mensen moeten vermaakt worden, mensen moeten het idee hebben dat zij iets te zien krijgen wat zij niet eerder gezien hebben en er moet over nagepraat worden. Dát was het idee van de grote opening en moest vertaald worden naar een goochelaar inhuren. Godzijdank kwam ik via een vriend op de website van Jasper Oberon (Multimagic, meer informatie op jasperoberon.nl). Daar staan namelijk wél referenties en Jasper heeft duidelijk oog voor entertainment en heeft meerdere typetjes. Een groot succes! De hele opening was overigens een groot succes waarbij veel mensen langsgekomen zijn en we er een leuk feest van gemaakt hebben samen.

De nieuwe opening werd een succes dankzij Jos

Een goochelaar inhuren was een slimme truc van me om de mensen te vermaken en tegenstanders voor me te krijgen. Maar een goochelaar inhuren zorgt er niet voor dat een locatie ook spontaan ontzettend goed gaat lopen. Integendeel, we hebben alle zeilen bij moeten zetten en toen ik merkte dat dit ten koste ging van de eerste locatie, heb ik de plannen gewijzigd. Ik stelde een goede vriend van me, Jos, aan om het management van de nieuwe locatie op te pakken zodat hij ter plekke de keuzes kon maken om bij te sturen op het moment dat dit nodig zou zijn. Daarbij had hij uitsluitend contact met mij, verder was hij vrij in het zoeken naar de mogelijkheden. Dat sloeg direct aan bij de mensen die aan het werk waren op de nieuwe locatie, omdat hun locatie nu een eigen identiteit kreeg. Jos heeft wonderen verricht en ik besef me goed dat hij veel uren erin gestoken heeft om het voor elkaar te krijgen. Wat dat betreft is hij mijn eigen magiër.