Het gebruik van lakzegels maakte het gewoon specialer

Wanneer je een bedrijf hebt, dan heb je tal van mogelijkheden. Sterker nog, in feite heb je elke dag opties en keuzes die gemaakt moeten worden. Daar kun je lichtzinnig over doen, maar verstandig is het niet. Een lichtzinnige houding tegenover de keuzes die je maakt, zorgt ervoor dat je op termijn in de problemen kunt komen. Daarom hebben wij binnen ons bedrijf een sterke roadmap opgesteld waarbinnen we duidelijke richtlijnen opgesteld hebben, waar iedereen zich aan moet houden. Dat begint bij de kleding die gedragen wordt en eindigt bij de aanspreekvorm van onze klanten. Dat laten we in alles terugkomen: de website, de brieven, de facturen en de advertenties die we maken. Op die manier proberen we een eenduidig beleid op te zetten zodat de klant altijd precies weet wat hij of zij aan ons heeft. Onlangs hebben we besloten om verder te gaan en na te denken over de precieze invulling van de kleine extraatjes. Zo hebben we gekozen voor de aanschaf van lakzegels. Ook dit past binnen het eenduidige beleid, want de lakzegels zijn voorzien van ons logo dat ook op de website en de facturen terugkomt. Door lakzegels te gebruiken, wordt het allemaal gewoon net een beetje specialer.

Waarom lakzegels gebruiken binnen een bedrijf?

Het gebruik van lakzegels is niet vanzelfsprekend binnen een onderneming. Het is een beetje ouderwets zou je kunnen stellen. En dat is precies de reden waarom wij wel voor lakzegels gekozen hebben. Wanneer er niet meer veel bedrijven zijn die lakzegels gebruiken is het immers juist een goed moment om deze te gebruiken:

  • Uniek:
  • Authentiek;

Door de lakzegels a te gebruiken op de enveloppen zelf hebben we het voor elkaar gekregen dat klanten wereldwijd beginnen met het lezen van onze post. Simpelweg door op te vallen, maar ook door ervoor te zorgen dat de envelop veel belangrijker lijkt dan de overige post die mensen krijgen. Daarnaast moet ik toegeven dat het vinden van lakzegels wel heel erg makkelijk was dankzij Stempelspuntnl (https://www.stempels.nl/), een website waar je echt unieke producten kunt vinden die jouw bedrijf net dat beetje extra kunnen geven om te stralen. Uiteindelijk wil je immers opvallen.

Wat staat er nog op de roadmap?

We gaan gewoon verder met het volgen van de roadmap. De lakzegels waren een leuk uitstapje, maar de volgende stappen zijn te belangrijk om over te slaan. Zo beginnen we met extensieve cursussen voor alle medewerkers. We hebben namelijk gemerkt dat er veel tijd verspild wordt door de mensen die niet weten hoe Office precies werkt. Wanneer mensen bepaalde functies of features moeten zoeken, kost dat tijd – die kosten kunnen we prima opvangen door mensen te trainen en cursussen te geven waardoor zij sneller en beter kunnen werken. Daarna gaan we aan de slag met onze website. We zijn als bedrijf ontzettend hard gegroeid, maar dat is niet op de website te zien. We gaan op zoek naar freelancers die betere teksten aan kunnen leveren en die de SEO over kunnen nemen. Vooral de backlinks zijn waardeloos geworden en passen niet meer bij de website en het bedrijf. Door hier meer werk van te maken, hopen we over twee jaar een internationale onderneming te zijn met een sterke uitstraling en geloofwaardigheid. Pas op dat moment kunnen we gaan werken aan het opzetten van een nieuwe roadmap met nieuwe doelen, want de kans is bijzonder groot dat er op dat moment nieuwe mogelijkheden of uitdagingen ontstaan zijn die op dat moment onze aandacht verdienen zodat we ons bedrijf nog verder kunnen schalen.