Neem nooit zonder meer genoegen met ontslag, want je kunt je ontslag aanvechten

Niet al te lange tijd geleden werd ik uit het niets, zo leek het in ieder geval, ontslagen. Opeens ben je je baan kwijt, je hebt geen financiële zekerheid meer, je hebt geen idee hoe je de hypotheek moet betalen en aangezien ik al 20 jaar bij hetzelfde bedrijf werkte had ik ook geen idee waar ik eventueel een nieuwe baan kon vinden. Door mijn ontslag had ik ook geen recht op een WW uitkering. Dus ik had ook geen buffer. Natuurlijk had ik voldoende geld op mijn spaarrekening, maar ik heb natuurlijk niet 20 jaar gespaard om daarna met mijn spaargeld voor een paar maanden mijn hypotheek te betalen. Zodra je ontslagen wordt, dan is de eerste reactie vooral emotioneel. Je bent verward en je vraagt je af waarom. Natuurlijk werden er wel redenen gegeven, maar ik had sterk het idee dat het leeftijdsdiscriminatie betrof. Aangezien een week eerder een nieuwe (jonge) werknemer was aangenomen. Ik vond het allemaal maar verdacht, maar grappig genoeg denk je daar in eerste instantie niet aan. Je maakt je vooral zorgen en het kwam in ieder geval niet in mij op om mijn ontslag aan te vechten.  Toch gaf een goede vriend van mij het advies om toch te overwegen om mijn ontslag aan te vechten. Nadat ik hem een beetje uit de doeken had gedaan wat er was gebeurd en wat mijn eigen ideeën waren over mijn ontslag raadde hij me aan om een gratis juridisch advies te vragen bij een advocatenkantoor. Zo gezegd zo gedaan, en het ontslag aanvechten was niet eens zo radicaal. Ik ging voor een advies naar Verweij Juristen en nadat ik mijn verhaal had gedaan wisten zij me te vertellen dat het ontslag aanvechten helemaal geen gek idee was. De redenen die ik had ontvangen voor mijn ontslag waren vaag en niet concreet. Daarnaast wist ik ze te vertellen dat ik niet de eerste oudere was die ontslagen was. Dit maakte het ontslag aanvechten des te kansrijker. Met al deze informatie kon ik dus een zaak aanspannen. Ik kon er dan in ieder geval voor zorgen om het ontslag te veranderen in een beëindiging met wederzijds goedvinden. Op deze manier kon ik namelijk alsnog een WW uitkering aanvragen. Dus als je wordt ontslagen kijk dan altijd goed of het ontslag aanvechten mogelijk is. Natuurlijk is het altijd mogelijk, maar het is vooral belangrijk om van te voren te weten in hoeverre het ontslag aanvechten kansrijk is. Daarom heb ik dus eerst een gratis advies gevraagd bij Verweij Juristen. Na het advies wist ik dat een zeer stabiele poot had om op te staan. Ik ben dan ook samen met de jurist van Verweij Juristen begonnen met mijn ontslag aanvechten.

Het proces van ontslag aanvechten

Als je in zee gaat met een jurist, dan sta je meteen een stuk sterker. Je hebt direct een autoriteit achter je en de werkgever weet dit natuurlijk. De advocaat wist me te vertellen dat het zeer waarschijnlijk een zaak van leeftijdsdiscriminatie was. Dit betekende dat de werkgever dit ook wel wist. Zodra ik dus begon met het ontslag aanvechten met een jurist aan mijn zijde, dan zou de zaak al opgelost kunnen worden voordat er een rechter aan te pas komt. De werkgever weet namelijk dondersgoed dat ik het gelijk aan mijn zijde heb en met een advocaat aan mijn zijde weet hij ook dat de kans groot is dat dit aan het licht komt. Helemaal aangezien ik niet de eerste oudere werknemer ben die is ontslagen. De vraag die je je dus altijd moet stellen voordat je verder gaat met je ontslag aanvechten is wat je er precies uit wilt halen. Als je eerherstel wilt of je baan terug, dan moet je bereid zijn om het ontslag aanvechten tot aan de rechtszaal vol te houden. In mijn geval had ik geen boodschap aan eerherstel en ik wilde mijn baan zeker niet terug. Met 20 jaar aan trouwe dienst had ik echter wel 2 jaar aan WW opgebouwd. En daar wilde ik wel gebruik van maken. Met een advocaat aan mijn zijde kon ik dus wat druk uitoefenen op de werkgever om mijn ontslag om te zetten in een beëindiging met wederzijds goedkeuren. Soms is een jurist bij het ontslag aanvechten al genoeg door zijn aanwezigheid. De werkgever werd meteen een beetje zenuwachtig en was meer dan bereid om het ontslag om te zetten in een beëindiging met wederzijds goedkeuren. Voor mij was dit ook beter, want ik had helemaal geen zin in een lange rechtszaak. Dat kost natuurlijk ook meer geld, dus een ontslag aanvechten is mogelijk op vele manieren. Fijn is wel dat de juristen van Verweij juristen direct orde op zaken stellen. Het ontslag aanvechten is dus altijd een goede optie.

Verschillende rechtsgebieden

Het ging hierboven natuurlijk om mijn persoonlijke situatie. Dit ging dus vooral om het aanvechten van mijn ontslag. Maar natuurlijk kun je bij Verweij Juristen ook terecht voor andere zaken. Hierbij kun je denken aan de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht
  • Bestuursrecht
  • Familierecht
  • Huurrecht
  • Ondernemingsrecht

Als je vragen hebt over het één of ander, dan kun je via de site direct via de chat in contact komen met één van de juristen van Verweij Juristen. Het loont dus altijd de moeite om de site te bekijken als je een jurist nodig hebt.