Oktoberfeesten komen eraan: lederhosen kopen dus!

Als studentenvereniging zijn we altijd op zoek om ergens een feestje van te maken. Maar zo gemakkelijk is dat niet, want zoals je zelf wel weet, moet er altijd een relatie zijn met drank. Gewoon om te kunnen ontspannen en om het nóg gezelliger te maken. Toen we zagen dat de oktoberfeesten er weer aan zitten te komen, hebben we besloten om het maar eens echt aan te pakken voor de verandering. Geen halfslachtig werk maar echt het huren van een complete zaal met vaten bier met alles erop en eraan. Om het echt een succes te maken, gingen we op zoek naar de plek voor lederhosen kopen. Dat was nog lastiger dan gedacht. We hebben namelijk niet een oneindig budget en met de kosten die we moeten maken voor alle drank, houden we weinig geld over voor het lederhosen kopen. Met alle verkooppunten over de grens schieten we al helemaal niets op. Komt het uit China, dan weet je dat de kwaliteit onduidelijk is. En bestellen uit andere landen zorgt weer voor facturen die we helemaal niet in onze boekhouding kunnen zetten omdat er andere regels gelden voor de btw. Gelukkig kan lederhosen kopen tegenwoordig ook gewoon in Nederland (wij gebruiken webshop-feestartikelen.nl/lederhosen-kopen/).

Lederhosen kopen: écht een feest met stijl!

We kozen voor lederhosen kopen omdat we het feest echt in stijl aan willen kleden. We willen als studentenvereniging een beetje af van het vooroordeel dat onze feesten alleen maar te maken hebben met zoveel mogelijk drank. Dat is ook precies de reden waarom we ervoor gekozen hebben om echt barpersoneel aan het werk te zetten op het feest. Zo wordt er meer controle uitgeoefend op wie er nou wel en wie er geen drank meer kan krijgen. Uiteraard gaan we voor deze mensen ook lederhosen kopen – zo kunnen zij deze gewoon gebruiken tijdens het feest zonder hiervoor te moeten betalen. Verder hebben we een leuke band gevonden die passende muziek gaat spelen op de oktoberfeesten die we houden. We hebben de kosten redelijk weten te drukken. Daardoor is het mogelijk voor leden van de vereniging om voor minder dan vijf euro toegang te krijgen. Niet-leden betalen overigens ook slechts 17,50, dus dat geeft al aan dat het geslaagd is om met een kleiner budget aan de slag te gaan. Lederhosen kopen is overigens aan te raden voor alle mensen die naar het feest willen komen, omdat we het dan nog meer in stijl kunnen houden. Om dit extra kracht bij te zetten, overwegen we om mensen met lederhosen korting te geven. Lederhosen kopen levert je dus korting op aan de deur (als alles lukt!).

Meer feesten die op de planning staan

Op dit moment is nog niet duidelijk welke feesten we nog meer gaan doen, naast het bekende feest aan het einde van het jaar uiteraard. We hebben besloten om eerst even te kijken hoe succesvol de oktoberfeesten worden. Aan de hand daarvan gaan we kijken of het de moeite waard is om te gaan werken met meer feesten met een bepaald thema en een eigen zaal. Zo kunnen de mensen die in het gebouw van de vereniging willen zijn gewoon ongestoord doen waar zij zin in hebben. Vind je dit een goede ontwikkeling of heb je ideeën over de feesten die we de komende tijd gaan houden? Of wil je hulp bij het lederhosen kopen of het vinden van een ander outfit geschikt voor het thema? Neem dan gerust even contact op met Maarten of Laura (van Fop Mobiel). Beide zijn doorgaans elke middag in het verenigingsgebouw te vinden.