Uitdagende cursus Adobe

De programma’s van Adobe worden over de hele wereld gebruikt. De applicaties zijn met name populair bij ontwerpers. Om met elk programma te leren werken, moet je veel oefenen. Je kunt natuurlijk een online handleiding doorlopen, maar in de regel is het verstandiger om een cursus te volgen. Een cursus Adobe richt zich op de diverse applicaties binnen het Adobe pakket. Met welke programma’s leer je werken?

  • Adobe Photoshop
  • Indesign
  • Illustrator

Een van de meest bekende programma’s van Adobe is natuurlijk Adobe Photoshop. Tijdens een cursus Adobe mag deze applicatie dan ook niet ontbreken. Tijdens de training leer je Photoshop door en door kennen. Je maakt eerst kennis met de interface; de manier waarop je het programma bestuurt. Je leert alle mogelijkheden kennen, zodat je in het vervolg snel de juiste functie kunt opsporen. Wanneer je de basis onder de knie hebt, gaat een Photoshop training al snel door naar de volgende stap: het bewerken van foto’s. Zo leer je te werken met verschillende lagen. Wanneer je bezig bent met één onderdeel van de foto, wil je niet per ongeluk ergens anders iets aanpassen. Wanneer je werkt met lagen, kun je enkel in die laag aanpassingen aanbrengen. Zo voorkom je kleine ongelukken en hoef je niet telkens opnieuw te beginnen. Selecties werken ongeveer op eenzelfde manier. Wanneer je een gedeelte van de afbeelding selecteert, kun je alleen in dat gebied aan de slag. Schiet de muis uit? Dan heeft dat geen gevolgen voor de rest van de foto. Tot slot is het bij Photoshop ook belangrijk dat je kunt werken met tekst. Daarom ga je tijdens een cursus Adobe dieper in op deze functionaliteit. Je krijgt te maken met verschillende lettertypes en verschillende stijlen. Dankzij dit alles leer je binnen korte tijd hoe je foto’s moet bewerken! Een cursus Adobe bestaat echter uit meer dan alleen Photoshop. Als cursist krijg je ook te maken met twee wat minder bekende programma’s.

Cursus Adobe: Indesign en Illustrator    Tijdens een cursus Adobe leer je ook werken met Indesign en Illustrator. Indesign is een applicatie waarin het mogelijk is ontwerpen te maken, bijvoorbeeld voor flyers, folders, visitekaartjes, of boeken. Tijdens een training leer je binnen korte tijd hoe je het best een pagina kunt opmaken. Een Indesign Cursis focust op een heleboel verschillende aspecten, waaronder het uitkiezen van verschillende kleurthema’s en het gebruik van tekstkaders. Ook leer je werken met transparantie en kun je aan het eind van de cursus snel tabellen in elkaar zetten. Een laatste onderdeel van de cursus is het werken met animaties en het exporteren van je werk. Een cursus Adobe richt zich dus op allerlei aspecten van al haar programma’s. Tot slot: Illustrator. Met deze applicatie maak je in een handomdraai de leukste logo’s voor je bedrijf of organisatie. Een professioneel logo kan veel geld kosten, waarom kun je dit niet zelf maken? Na een cursus Adobe ben je helemaal klaar om je eigen bedrijf op te zetten. Je kunt werken met digitale afbeeldingen, hebt geleerd hoe je folders en flyers in elkaar zet en kunt in potentie een eigen logo tekenen.

Welke cursus is het best?

Talloze onderwijsinstellingen bieden een cursus Adobe aan. Waar ben je aan het juiste adres? Op https://www.edubookers.com/trainingen/internet-en-media/adobe vind je een compleet overzicht van de verschillende Adobe trainingen. Je leert werken met het volledige Adobe pakket, of met losse applicaties. Je ziet bovendien direct wat je moet betalen en hoe andere cursisten de training hebben beoordeeld. Zo weet je zeker dat je altijd waar voor je geld hebt! Surf direct naar bovenstaande site en schrijf je vandaag nog in!