Verslaafd aan het buitenleven: beleef een agriturismo noord italie

Sinds lange tijd, zijn agriturismi (Italiaanse “boerderij-verblijven”) Italië’s best bewaarde accommodatie-mogelijkheden geheim gebleven. Tenminste, tot nu toe! Heel wat mensen beginnen mee te lopen in de trend, waardoor een agriturismo noord italie alsmaar populairder wordt en voor velen een favoriete vakantie is geworden. Maar wat is nu precies een agriturismo noord italie? Nou, om te beginnen ligt het in Noord-Italië en betekent het letterlijk een “verblijf op de boerderij”. Maar het is ook nog veel meer dan zomaar een vakantie op een boerderij. We denken zelfs dat een agriturismo noord italie, de beste manier om Italië’s platteland te ervaren is! Dit is waarom – plus drie mythen en één vaak vergeten waarheid over de plattelandsverblijven van Italië.

Maar hoe ziet een agriturismo noord italie eruit?

Typisch aan een agriturismo is een onafhankelijke boerderij waarvan de eigenaars hebben besloten om een gedeelte voor accommodatiedoeleinden te gebruiken. Dat betekent dat je, 9 kansen op 10, kunt verwachten dat de eigenaren van jouw “hotel” voornamelijk boeren zijn. Of mensen die iemand anders voor hen laten boeren op het land rondom de boerderij. Je kamer bevindt zich in het huis van de boerderij, of een bijgebouw in de buurt. En zoals te verwachten heeft jouw verblijf de neiging om nogal informeel te voelen. Zo is er zelden een receptie (of zelfs andere gasten), je wordt gewekt door hanen, en je kunt vaak een paar dagen van tevoren bellen en toch worden ondergebracht in de boerderij. Maar dit gezegd zijnde, tijden veranderen en een agriturismo noord italie zit behoorlijk in de lift. Het zou dus kunnen dat jouw favoriete agriturismo noord italie al geboekt is net als jij wilt gaan. Overnachting in een Italiaanse agriturismo betekent dat je een typisch kamer krijgt, altijd gezellig, schoon en schattig! De kamers variëren ook volledig van grote, van onafhankelijk gebouwde mini-appartementen tot gezellige, eenvoudige kamers in het hoofdhuis of bijgebouw. Het is echter belangrijk om op te merken dat je geen enkele agriturismo zult tegenkomen met vuile kamers of een veel te duur prijskaartje.

Het eten

Je vraagt je natuurlijk af of er restaurants in de buurt zijn. Maar een van de beste onderdelen van een verblijf in een traditionele agriturismo noord italie is het eten. Op de meeste vakantieboerderijen krijg je voor 30 tot 50 euro per persoon een uitgebreid avondmaal en ontbijt, gemaakt van de producten die vers van de boerderij komen. Denk aan eieren, vlees en vaak wijn en olijfolie (en waarschijnlijk zelfs van die kippen die je die ochtend wakker hebben gemaakt). En omdat veel van de beste tradities aangaande het Italiaanse eten niet worden gevonden in dure restaurants, maar in een huis op het platteland, is er vaak geen beter ontbijt en avondmaal dan op een agriturismo. Dus, of je nu de wijngaarden van Toscane of de rotsachtige heuvels van Le Marche wilt zien, er is altijd en overal een agriturismo noord italie die je laat ontwaken en uit je bed laat rollen en precies laat zien hoe je jij je het landelijk leven had voorgesteld. En dan hebben we nog niet gezegd dat een van de beste manieren om Italië te ervaren, is door de lokale mensen te leren kennen. En bestaat er een betere manier om het ijs te breken dan op iemand zijn eigen boerderij te verblijven? My Italy biedt een veelzijdige en ruime keuze aan agriturismi. Bekijk het aanbod vandaag al op www.myitaly.nl om je eerstvolgende vakantie te reserveren. Andere bonussen die je rijkelijk worden gegeven:

  • een prachtig platteland van Italië
  • geweldige uitzichten
  • kookcursussen door de eigenaars
  • ondernemen van excursies (al dan niet met de eigenaars)
  • sommige agriturismi bieden cruisen met een vespa