Wat de intelligentietest Utrecht voor uw kind kan betekenen

Mijn man en ik hebben drie kinderen. de oudste twee (jongens, nu 7 en 9 jaar oud,) hebben nooit problemen ervaren op de lagere school. Ze hebben altijd netjes zonder te klagen hun huiswerk gemaakt, konden goed meekomen met de lessen en waren dan ook volgens hun leraressen gemiddeld tot bovengemiddeld intelligent. Voor kinderen is een ietwat bovengemiddelde intelligentie als je het mij vraagt ideaal. Ze ervaren dan geen problemen met de stof, hoeven niet overdreven veel te oefenen met woordjes leren of sommen maken, en hoeven verder niet lastiggevallen te worden met een intelligentietest in Utrecht. Iets wat we met onze dochter van 5 namelijk wel hebben gedaan. Maartje is altijd anders geweest dan haar twee broers. Ze is rustiger, stiller en lijkt altijd aan het observeren te zijn. Ze doet liever niet mee met activiteiten en zit altijd in haar hoofd. Alsof ze het heel druk heeft met het verwerken van informatie. We hebben dan ook lang gedacht dat ze wellicht gewoon niet zo slim was als haar broers, maar volgens haar lerares was dat niet het geval. Ze raadde ons dan ook aan met haar de intelligentietest in Utrecht te doen, bij Praktijk Scope. (https://praktijkscope.nl) Na het krijgen van de uitslag zijn ons een hoop dingen duidelijk geworden over ons kleine meisje. Ze was namelijk niet minder intelligent, maar juist veel intelligenter dan de meesten van haar leeftijdsgenoten. Praktijk Scope legt uit: onze intelligentietest in Utrecht kan nodig zijn omdat hoogbegaafde kinderen in plaats van niet te weten hoe je een som oplost, juist meerdere oplossingen zien en hierdoor in de war raken. Ze lopen vast omdat ze niet weten welke optie ze moeten nemen, en komen daardoor dommer over dan ze zijn. Maar in de praktijk werkt dat niet altijd zo. We zijn dus erg blij dat haar lerares zo alert is geweest en ons heeft verwezen naar deze intelligentietest in Utrecht. 

Hoogbegaafdheid volgens de intelligentietest Utrecht

Voor zowel mijn man als ik kwam de uitslag een beetje als een verassing. We vonden het altijd moeilijk om tot onze dochter door te dringen, hoewel we ook wel in de gaten hadden dat ze niet dom was. Maar blijkbaar heeft ze simpelweg iets meer te verwerken omdat ze overal informatie ziet, en moeten we daar op een andere manier mee omgaan. Hoogbegaafde kinderen hebben volgens de werknemers bij de intelligentietest in Utrecht in sommige opzichten andere behoeften dan hun leeftijdsgenoten, hierbij kun je denken aan:

  • Ze hebben meer uitdaging nodig.
  • Ze hebben meer ruimte en vertrouwen nodig om zich te ontwikkelen.
  • En tegelijkertijd een duidelijke afkadering van hun taken.

Wat ook enorm helpt is als ze zich kunnen spiegelen aan gelijkgestemden, zoals kindjes met hetzelfde intelligentieniveau. Het voordeel hiervan is namelijk dat ze zich normaal gaan voelen, in plaats van dat ene kindje in die hele klas die anders is dan de rest. Hoogbegaafdheid moet namelijk geen straf zijn. het team van de intelligentietest in Utrecht begeleidt ons hierbij. En ik moet toegeven dat onze dochter al in enkele maanden erg is veranderd. Ze is veel vrolijker en energieker en geeft ineens duidelijker aan wat ze ergens van vindt, zonder bang te zijn dat we dat raar vinden. 

De praktische info

Praktijk Scope vind je aan de Mendelssohnstraat in Utrecht. Ze werken gestructureerd, aan de hand van een intakegesprek, de intelligentietest in Utrecht en vervolgens met losse consulten op diezelfde locatie of via de telefoon. Je krijgt naast de uitslag ook tips en adviezen mee om je kind zoveel mogelijk te ondersteunen, welke bij onze dochter enorm hebben geholpen!