Webhosting voor webpagina

transip - WebhostingWil je een eigen website beginnen, dan kun je eigenlijk niet zonder webhosting. Of je moet er al voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met VPS of een eigen server kopen. Voor de meeste mensen zal dit een brug te ver zijn en zij besteden dergelijke zaken liever uit, wat heel begrijpelijk is. Waarom heb je nu webhosting nodig? Alle gegevens die jij online wilt zetten, zullen ergens opgeslagen moeten worden om ervoor te zorgen dat ze op ieder moment voor iedereen die de site wil bezoeken beschikbaar zijn. Dit opslaan gebeurt op servers. Nu noemden we net al de mogelijkheid van een eigen server of VPS, waarbij een deel gehuurd wordt, maar je kunt dit hele proces ook gewoon via een webhost regelen. Dit is dus eigenlijk gewoon een tussenschakel tussen jouw site en de opslagruimte. Naast het regelen van de webhosting, moet je nog veel meer zaken regelen voordat jij echt jouw webpagina online kunt krijgen. Zo moet je ook een domeinnaam vast laten leggen en moet er een ontwerp gemaakt worden. Je bent er dus niet als je bedacht hebt wat je allemaal online zou willen zetten, er zijn meer stappen nodig om daadwerkelijk tot een eigen website te komen.

Verschillende mogelijkheden bij webhosting

Ga je op zoek naar webhosting, dan zul je zien dat je allereerst kunt kiezen uit heel veel verschillende bedrijven die dit aanbieden. Een goede keus is dan TransIP, zij zijn een betrouwbare leverancier van producten op dit gebied. Kijk je bij deze host op de site, dan zul je zien dat je ook nog kunt kiezen uit verschillende pakketten voor webhosting bij hen. Zij bieden de volgende mogelijkheden:

  • pakket S
  • pakket L
  • pakket XL

Het zal voor zich spreken dat je bij XL meer mogelijkheden hebt dan bij S. Waarin verschillen deze pakketten nu van elkaar? In de eerste plaats verschillen ze wat betreft de hoeveelheid opslagruimte die je hebt die loopt van 10 GB tot 100 GB. Bij het grootste pakket heb je de beschikking over honderd databases, terwijl dat bij de kleinste variant slechts één is. Ook het aantal e-mailboxen waarover je kunt beschikken verschilt, net als de mogelijkheden wat betreft back-up. Wat voor webhosting pakket voor jou de beste keus is, hangt natuurlijk helemaal af van hoe jij je webpagina wilt gebruiken. Is het een persoonlijke pagina met een beperkte inhoud, dan kun je prima toe met 10 GB. Gaat het om een bedrijfssite met verschillende werknemers, dan zijn meerdere mailboxen bijvoorbeeld erg handig.

De mogelijkheden van TransIP

Bij TransIP heb je dus voldoende keus op het gebied van webhosting en dat zorgt ervoor dat je bij hen zeker een pakket zult kunnen vinden dat past bij jouw wensen. Het fijne van dit bedrijf is dat zij bovendien nog veel meer producten bieden dat jij nodig hebt bij het opzetten van jouw eigen website en dat is ook zeker een reden om juist met hen in zee te gaan. Naast de webhosting kun je bij hen bijvoorbeeld ook je eigen domeinnaam laten registreren. Hierbij kun je kiezen uit maar liefst 450 verschillende extensies, van het bekende .nl en .com tot onbekendere mogelijkheden. Kunnen mensen online bij jou bestellen en afrekenen, dan is een veilige verbinding natuurlijk van groot belang. Dit regel je snel bij hen door een SSL-certificaat aan te schaffen. En heb je extra stack nodig, ook dat is bij hen geen enkel probleem. Of je nu dus enkel op zoek bent naar webhosting of dat je een bedrijf zoekt dat al dit soort zaken kan regelen, TransIP is altijd een goede keus!