Alimentatie wijzigen

Na een scheiding kan er een zogenaamde alimentatie worden vastgesteld. Deze regeling bestaat op de grond van de onderhoudsplicht. Dat is simpel gezegd; de plicht om na het verbond van het huwelijk voor elkaar te blijven zorgen. In de praktijk zien we vaan dat de partner met het hoogste inkomen, een deel van dat inkomen af moet staan aan de partner. De hoogte van de alimentatie wordt vastgelegd door de rechter. Mettertijd verandert echter een situatie en in sommige gevallen kan de alimentatie wijzigen dan aan de orde zijn. Wanneer is er sprake van alimentatie wijzigen en hoe kun je erachter komen of de alimentatie wijzigen op jou van toepassing is? Er zijn een aantal gevallen waarin het mogelijk is om de alimentatie te wijzigen. De eerste een meest voorkomende situatie is wanneer er in de situatie van jouzelf of de partner iets grondig verandert. Voorbeelden van een dergelijke ingrijpende verandering kan zijn:

  • De partner stap opnieuw in het huwelijksbootje
  • Een nieuwe baan waardoor het inkomen toeneemt
  • Het verlies van een baan waardoor er minder geld binnenkomt
  • Jij of je ex-partner gaat samenwonen
  • Jij of je partner krijgt er een kleine bij

Alimentatie wijzigen; gratis advies

Wil je weten of alimentatie wijzigen op jou van toepassing is, dan ben je bij de deskundigen van alimentatie-wijzigen.nl helemaal op het juiste adres. Vaak zijn mensen niet helemaal zeker van de mogelijkheden en regels rondom alimentatie wijzigen en dan is het zeer prettig als je aan kan kloppen bij een kundige partij voor het juiste advies; een organisatie die beschikt over de juiste kennis. Soms kan er ook sprake zijn van een situatie waarin een alimentatie in den beginne verkeerd is vastgesteld. Op dat moment is de alimentatie wijzigen vaak ook op de situatie van toepassing.

Alimentatie kinderen

Wanneer je kinderen hebt en je gaat uit elkaar dan is er ook sprake van alimentatie. We spreken in dat geval van kinderalimentatie. Deze alimentatie betaal je tot de kinderen eenentwintig jaar oud zijn. Soms wordt alimentatie ook onderhoudsplicht genoemd. Dat geldt ook voor het bedrag dat partners moeten betalen voor de kinderen. Vooral in situaties waar er kinderen bij betrokken zijn is het belangrijk dat het juiste bedrag wordt vastgesteld. De alimentatie kan echter ook in het geval van kinderalimentatie wijzigen. Over het algemeen gelden hiervoor dezelfde regels. Grof kunnen we stellen dat er twee soorten van alimentatie zijn, te weten de kinder- en de partneralimentatie. Alimentatie wijzigen bij kinderalimentatie kan ook gebeuren. Bij deze alimentatie wordt extra goed gekeken naar de situatie en het welzijn van het kind. Door de scheiding van de ouders mag het kind er niet op achteruit gaan. Vaak gaat een scheiding gepaard met een verhuizing. Voor het kind kan dit onveilig aanvoelen en daarom is het nu juist zo belangrijk dat er twee nieuwe situaties ontstaan waar het kind zich thuis kan voelen. Hoewel het nooit leuk is wanneer ouders uit elkaar gaan, is het soms de beste oplossing. Een relatie die niet meer houdbaar is, kan soms schadelijker zijn dan een scheiding. Daarbij moet de alimentatie altijd goed geregeld worden. Mocht je willen weten of de alimentatie die nu op jouw situatie van toepassing is, nog wel strookt met de situatie, dan kun je een gratis alimentatie check doen. Zo kom je er meteen achter of alimentatie wijzigen op jouw situatie van toepassing is en of je eventueel actie moet ondernemen. De deskundige advocaten van Alimentatiewijzigen kunnen snel zien of de situatie herzien kan worden. Neem contact op voor meer informatie als je meer wilt weten over de staat van jouw alimenatie.