Cursus excel volgen

Heb jij wel een overwogen een cursus excel te volgen? Dit kan jou echt vele voordelen bieden! Veel mensen hebben weinig idee van wat de meerwaarde is van dit programma, maar als zij hier eenmaal mee bekend zijn, dan vragen zij zich af waarom ze niet eerder hier mee aan de slag zijn gegaan! Het komt echt in verschillende situaties goed te pas, dit kan zijn op je werk, maar ook zeker in je privéleven kun je hier veel aan hebben en voor eventueel vrijwilligerswerk wat je doet. Wat is nu het voordeel van het volgen van een cursus excel? Het voordeel is dat je leert welke functies deze software allemaal heeft en je zult daarna inzien dat je het tot nu toe eigenlijk altijd op de verkeerde manier hebt gebruikt of niet gebruikt hebt op een efficiënte manier. Veel mensen gebruiken het eigenlijk alleen maar op het moment dat zij ergens een tabel voor willen maken en daarvoor komt het zeker van pas. Maar het heeft zoveel meer mogelijkheden, wist je bijvoorbeeld dat het programma heel veel berekeningen voor je uit kan voeren? Door een cursus excel kom je precies te weten welke berekeningen dit allemaal zijn en hoe je de formules hiervoor gebruikt!

Cursus excel leert je vele zaken

Tijdens een cursus excel kun je veel te weten komen over dit computerprogramma en een van de belangrijkste zaken die je kunt leren is hoe je het kunt laten rekenen, zodat je dit niet meer zelf hoeft te doen! Het kan voor jou namelijk niet alleen maar optellen en aftrekken, delen en vermenigvuldigen, maar er kunnen ook veel ingewikkeldere berekeningen mee uitgevoerd worden. Denk dan aan:

  • het uitrekenen van gemiddeldes over een bepaalde periode
  • het sorteren van gegevens van groot naar klein of andersom
  • het rekenen met percentages

Hierdoor kun je dus echt heel veel baat hebben bij een cursus excel, je kunt deze kennis bijvoorbeeld toepassen voor het voeren van een financiële administratie in dit programma. Dit kan voor je kleine onderneming handig zijn, maar ook zeker voor je privé financiën. Het is immers altijd belangrijk om een goed overzicht te hebben van je inkomsten en uitgaven en het resultaat dat dit oplevert. Door het invoeren van de juiste formules, kan deze software dit in een oogwenk voor je uitrekenen! Ook voor docenten kan het handig zijn om een cursus excel te volgen, zodat ze cijfers van leerlingen gemakkelijk bij kunnen houden en ook eenvoudig gemiddeldes uit kunnen rekenen. Dit scheelt heel veel handmatig rekenwerk!

Verwijzen naar andere documenten

Wat je in een cursus excel ook kunt leren, is dat je niet alleen formules toe kunt passen binnen één document, maar dat je ze ook kunt laten verwijzen naar andere tabbladen binnen dat document en zelfs naar andere documenten. Op die manier kun je dus verschillende bestanden aan elkaar koppelen en berekeningen tussen die bestanden uit laten voeren! Wil jij weten hoe je dit soort zaken allemaal moet doen? Volg dan een cursus excel bij HR-ICT Opleidingen. Zij bieden klassikale opleidingen hiervoor aan en doen dit op verschillende niveaus, zodat je altijd lessen kunt volgen die aansluiten bij de kennis die jij op dat moment al hebt. Naast klassikale groepen bieden zij ook de mogelijkheid aan tot incompany lessen, waarbij zij bij jouw bedrijf langskomen om een groep van jouw personeel op te leiden. Ze bieden dus diverse mogelijkheden, meer hierover kun je lezen op vandijkcomputeropleidingen. Wat in ieder geval vaststaat, is dat je echt veel op zult steken van hun cursus excel en dat er een wereld aan mogelijkheden voor jou open zal gaan!